Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bataljonsjef avskjediget

Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)
Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)
De israelske forsvarsstyrkene håndhever budet "Du skal ikke la fiendtlige terrorgrupper få sjanse til å kidnappe dine soldater" strengt.

Sist uke skjedde det som aldri skal skje – en israelsk soldat ble etterlatt i en palestinsk landsby alene, mens resten av avdelingen dro fra ham. Det har fått konsekvenser for bataljonssjefen.

Oberstløytnant Muli Cohen er blitt avskjediget som kommandant for sin bataljon etter at sambandsmannen hans ble etterlatt i en palestinsk landsby under et rutineoppdrag, melder Yedioth Aharonoth.

 

Dro uten sambandsmannen

Sist onsdag gikk en panseravdeling inn i Budrus, en landsby ikke langt fra Ramallah for en rutineøvelse. Troppene forlot landsbyen etter kort tid, men uten bataljonsjefens sambandsmann.

Palestinske innbyggere hevder de hjalp soldaten å finne tilbake til avdelingen sin, men IDF avviser dette på det sterkeste. En militær jeep skal ha hentet ham flere minutter etter at de andre hadde reist.

IDFs stabsjef Benny Gantz bestemte seg for å suspendere bataljonsjefen etterpå. IDFs talsmannskontor opplyser at avgjørelsen ble tatt på grunnlag av både profesjonelle og normative aspekter ved oppførselen hans.

Militære kilder sier til Yedioth Aharonoth at Cohen antageligvis ikke vil returnere til sin stilling som bataljonsjef.

– Offiseren etterlot ikke bare en annen soldat, men bataljonsjefens sambandsmann, med andre ord en direkte underordnet soldat, sier en kilde til avisen.

 

Gjør alt for å forhindre kidnapping

Israelske soldater har instruks om å gjøre alt mulig for å forhindre en mulig kidnapping. Soldatene har til og med lov til å skyte på mulige kidnappere. Hæren har nylig definert terroristorganisasjoners motivasjon til å kidnappe israelske soldater som høyere enn noensinne, etter at Gilad Shalit ble løslatt mot 1027 palestinere som satt i israelske fengsler.

– Hendelsen [i Budrus] var helt klart en alvorlig operasjonsfiasko. Fienden bare venter på en mulighet til å kidnappe en soldat – spesielt på hjemmebane, sier en offiser fra Judea og Samaria-divisjonen til Yedioth Aharonoth.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart