Karikatur av Bashar Assad av menneskerettighetsorganisasjonen Freedom House. (Illustrasjon: Freedom House)
Karikatur av Bashar Assad av menneskerettighetsorganisasjonen Freedom House. (Illustrasjon: Freedom House)

Assad får ultimatum av USA, EU og Arabiske liga

Syrias diktator Bashar Assad må gå med på våpenhvile og humanitær bistand til de hardest rammede områdene i landet, eller møte konsekvensene.

Det er konklusjonen etter at USA, EU og Den arabiske liga har utformet et skriv, der de retter ultimatum til regimeledelsen i Syria. I løpet av det siste året er flere tusen mennesker blitt drept av sikkerhetsstyrkene.

Nyhetsbyrået Associated Press, som har fått tak i skrivet, opplyser at det vil bli presentert under en konferanse om Syria i Tunisia fredag. Her vil vertsnasjonen presentere et forslag til en politisk løsning på problemet, som blant annet innebærer utplasseringen av fredsbevarende styrker.

– Den syriske regjeringen må implementere en umiddelbar våpenhvile og tillate fri og uhindret tilgang for FN og humanitære bistandsorganisasjoner til Homs og andre områder, for å gjennomføre en full behovsvurdering, heter det i skrivet.

Under et møte i London ble representanter for partene enige om hvordan de vil straffe Assad, dersom han nekter å etterfølge ultimatumet. Blant annet vil tøffere sanksjoner mot syriske myndigheter bli innført.

Skrivets utforming kan fortsatt bli utsatt for endringer i ordlyden, før det blir endelig vedtatt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart