Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu vil be Obama om konkret Iran-plan

Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: PMO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: PMO)
I dag møtes Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus, for å diskutere Iran-spørsmålet.

Søndag kveld lokal tid landet Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Washington, dagen før han både skal tale på AIPAC-konferansen og møte USAs president Barack Obama. Ifølge kilder av Yedioth Aharonoth vil Netanyahu be sin amerikanske samtalepartner om en «konkret plan», for hvordan USA skal møte trusselen fra Iran.

Trolig vil Obama, som ikke deler israelerens syn på alt i Iran-spørsmålet, be Netanyahu dempe sin retorikk noe, når det kommer til et mulig angrep på landets atomanlegg. Presidenten håper at sanksjonene mot den islamske republikken vil være et tilstrekkelig pressmiddel til å stanse atomprogrammet.

En kilde av Yedioth Aharonoth legger til at «ingen israelsk statsminister kan love å ikke angripe Irans atominstallasjoner». Han mener USA har seg selv å takke på grunn av sin manglende vilje til selv å blande seg inn militært før det er for sent.

I sin tale til AIPAC søndag, sa Obama at alt snakket om et mulig israelsk angrep på Iran, kun tjener Teheran selv. Det fører nemlig til at oljeprisene stiger, og Iran er en av verdens ledende oljeprodusenter. Herb Keinon spekulerer i Jerusalem Post om det kan føre til at israelske ministere endelig etterfølger Netanyahus ordre om å ikke uttale seg offentlig om et mulig angrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart