IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)
IAEA-leder Yukiya Amana er bekymret for aktiviteten ved Irans Parchin-reaktor. (Foto: Dean Calma, IAEA)

Iran hevder de vil tillate IAEA-inspeksjon

Tidligere har Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) blitt nektet adgang til Parchin-reaktoren. Nå sier iranerne at de vil åpne dørene.

Iran har varslet Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om at de likevel vil tillate inspeksjoner av atomreaktoren Parchin.

– Det faktum at Parchin er et militært område og at det å gi folk tilgang til området er en tidkrevende prosess, kan ikke dette bli tillatt for ofte […] Men igjen vil vi tillate IAEA å besøke stedet én gang til, skriver en iransk diplomat i Wien i en pressemelding.

Mandag møttes IAEA til et møte i Wien, der direktør Yukiya Amano uttalte at det finnes indikasjoner på at det finnes uspesifiserte «aktiviteter» ved atomreaktoren.

– Vi har noen indikasjoner på at noe aktivitet fortsatt pågår ved Parchin-reaktoren. Det får oss til å tro at det er riktig å besøke anlegget jo før jo heller, sa han.

En rapport som IAEA utga i fjor, tyder på at Iran har bygget et stort lager i Parchin, for å gjennomføre prøvesprengninger. Dette ble beskrevet som «en sterk indikasjon» på at landet forsøker å skaffe seg atomvåpen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart