Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

60 Minutes intervjuet torsdag tidligere Mossad-sjef Meir Dagan. Intervjuet vil bli sendt søndag kveld, amerikansk tid.
60 Minutes intervjuet torsdag tidligere Mossad-sjef Meir Dagan. Intervjuet vil bli sendt søndag kveld, amerikansk tid.

– Ikke rett tidspunkt å angripe Irans atomanlegg

Tidligere Mossad-sjef Meir Dagan gjentar sine advarsler mot angrep på Iran, denne gang på amerikansk tv. Statsminister Benjamin Netanyahu signaliserer at Irans tidsfrist er noen måneder.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

For første gang ble tidligere Mossad-sjef Meir Dagan intervjuet av en amerikansk fjernsynsstasjon, da han gjestet nyhetsmagasin «60 Minutes» til CBS torsdag. Søndag sendes saken på luften i sin helhet. Dagan er i Israel kjent som en svoren motstander av et israelsk angrep på iranske atomanlegg, noe som redaksjonen i det verdenskjente programmet tydeligvis hadde merket seg.

Mossad-pensjonisten, som ved flere anledninger er kritisert av den israelske regjeringen for å være for fritt-talende, fikk anledning til å legge fram sine tanker om hvor klokt det vil være av Israel å gå til angrep på det nåværende tidspunkt.

Dagan gjentok sitt standpunkt om at et angrep på Irans atomanlegg krever en massiv militær operasjon, og at det fortsatt er tid nok til å vente litt lenger. Han tror i stedet Vesten bør fokusere på å få på plass regimeendringer i Teheran.

– Det er vår plikt å hjelpe enhver som ønsker å vise sin åpne opposisjon mot regimet i Iran, sa han under intervjuet.

 

Rasjonelt regime
På spørsmål om Dagan ønsker å vente for å sikre at amerikanerne blir involvert i et eventuelt angrep, svarte han:

– Dersom jeg ville foretrekke at noen andre ville gjøre det, så ville jeg alltid foretrekke amerikanerne.

Dagan er overbevist om at det iranske regimet styres av rasjonelt oppegående mennesker, som vet hva de holder på med.

– Vi snakker ikke akkurat rasjonalitet slik vi tenker på å være rasjonell, [men…] de tar med i beregningen alle konsekvenser av sine handlinger […] De vil måtte betale dyrt […] og jeg tror iranerne på dette tidspunktet er […] veldig forsiktige med prosjektet, sier Dagan.

 

– Angrep kan skje innen måneder
Statsminister Benjamin Netanyahu ble også intervjuet av flere amerikanske fjernsynsstasjoner samme dag. Han signaliserte at et angrep mot Irans atomprogram kan bli satt ut i livet innen noen måneder.

– Vi står ikke med noen stoppeklokke i hånden. Det er ikke snakk om dager eller uker, men heller ikke år. Resultatet må bli å fjerne atomvåpentrusselen i Irans hender, sa Netanyahu.

– Jeg håper at presset på Iran lykkes og at vi ikke får behov for noen krig i det hele tatt […] Å ta en beslutning er ikke problemet, utfordringen er å ta en rett beslutning. Dersom en ikke tar en beslutning og lykkes med å forhindre dette [iranske atomvåpen], hvem kan du forklare det til, til historikere? Til generasjonene før deg og til generasjonene som ikke vil komme etter deg? sa Netanyahu.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart