Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Reprimande etter IDF-aprilsnarr

Etter "planen" skulle marinesoldater delta i en felles marineøvelse med USA og Italia her i Napoli. (Foto: flickr.com)
Etter "planen" skulle marinesoldater delta i en felles marineøvelse med USA og Italia her i Napoli. (Foto: flickr.com)
Høytrankende offiserer innkalte tropper til "hemmelig øvelse." Soldatene var våkne hele natten med "forberedelser", før det ble avslørt at det var viseadmiral Rom Rotbergs aprilsnarr. I etterkant ler ingen i IDF.

Etter en natt med forberedelser ble troppene på tre av Israels anti-rakettskip overrasket av å høre at de ikke egentlig skulle delta i øvelser nær den italienske kysten ved Napoli. Det hele var en aprilsnarr satt i gang av viseadmiralen i Israels marine, Ram Rotberg.

Lørdag samlet han en rekke høytrankende marineoffiserer og gav den overraskende ordren om å gjøre skipene klare for en øvelse i Italia. Rotberg forklarte at reisen kom til å ta ti dager og at de var nødt til å holde informasjonen hemmelig. Til tross for dette valgte noen av offiserene å dele nyheten om at de skulle delta i en fellesøvelse med amerikansk og italiensk marine med troppene sine.

Foreldre var på vei med ekstra utstyr og mat
I løpet av natten begynte marinebasen i Haifa forberedelsene for øvelsen, men i løpet av morgentimene ble offiserene nødt til å forteller troppene at det hele var en vits. Noen av soldatene som allerede hadde fortalt foreldrene sine at de ikke kom til å være hjemme på et par uker, syntes det var vanskelig å akseptere det hele.

– Noen av foreldrene var allerede på vei med ekstra utstyr og mat til soldatene og andre hadde overført penger til bankkontiene deres, i tilfelle de skulle trenge penger i Italia. Har ikke den kommanderende offiseren noe bedre å gjøre enn å holde på med skøyerstreker? sier en forelder til Yedioth Aharonoth.

IDF tar hendelsen alvorlig
IDF forklarte i etterkant at det aldri var meningen å plage soldatene, og at foruten den første planleggingen, som var logistisk, skjedde det ingenting. Marinens øvelse- og driftssplan ble ikke endret. Til tross for dette, tar IDF hendelsen alvorlig:

– Hendelsen blir etterforsket og sett på innad i IDF, og konklusjoner kommer til å bli tatt i henhold til dette, sier en talsperson i IDF.

– Selv om dette var ment å være moro, er det fortsatt en upassende hendelse som vi kommer til å lære fra, legger vedkommende til.

– Det var ikke en veldig god spøk, som skulle ha blitt holdt [hemmelig] blant offiserene. Det er ganske sikkert at ikke noe slikt kommer til å skje neste år, forklarer en kilde innen IDF til Israel Hayom.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart