Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

IDF-soldat som slo dansk aktivist suspendert

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF
IDF og statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer handlingene til den israelske soldaten Shalom Eisner, etter at han slo en dansk demonstrant med riflen sin.

Den israelske oberstløytnanten Shalom Eisner angrer at han søndag slo en dansk pro-palestinsk aktivist med enden av sin M-16 rifle.

– Jeg burde ikke ha brukt våpenet slik. Men det var 60 sekunder av en hendelse på to timer, forklarer soldaten som har blitt suspendert fra forsvaret inntil en etterforskning av saken har blitt gjennomført.

Forsvarssjef Benny Gantz sier han ser på episoden med det største alvor, mens statsminister Benjamin Netanyahu har fordømt voldsbruken.

– Slike handlinger er ikke karakteristisk for IDF-soldater og hører ikke hjemme noe sted i IDF eller staten Israel, sa Netanyahu.

Underordnede tar ham i forsvar
Ifølge Eisner selv skal han ha blitt angrepet av en rekke demonstranter med køller, som resulterte i at den ene fingeren hans ble knust. Han hevder det eneste han følte han kunne gjøre der og dam var å bruke våpenet sitt. Voldsbruken ble dokumentert av demonstranter som filmet hendelsen. Men enkelte av hans underordnede soldater tar Eisner i forsvar og hevder videoen er «tendensiøs og redigert».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart