Da Moran Samuel var 24 år gammel, våknet hun plutselig en dag og var lam fra brystet og ned. Det har ikke stanset henne i å leve.
Da Moran Samuel var 24 år gammel, våknet hun plutselig en dag og var lam fra brystet og ned. Det har ikke stanset henne i å leve.

Sang nasjonalsangen for seg selv og for Israel

Den israelske roeren Moran Samuel vant den siste konkurransen før Paralympics i London, men de italienske arrangørene hadde ikke klar Hatikva til seiersseremonien. Da tok Moran mikrofonen i egne hender.

Italienerne prøvde seg først med å spille en annen melodi, men Moran ristet bestemt på hodet. Dette var ikke Israels nasjonalsang.

Roeren, som ble rammet av slag 24 år gammel, og ble lam fra brystet og ned, visste råd. Hun har ikke latt seg stanse i livet av sitt handikap. Hun ville heller ikke la seg stanse av at en italiener hadde glemt CDen med Hatikva. Hun tok mikrofonen og sang nasjonalsangen på egenhånd.

Moran er aktiv på mange arenaer, blant annet spiller hun basketball sammen med menn som også er bundet til rullestol.

– Hvis du ser på en hindring som en hindring, er det en god sjanse for at den vil ta knekken på deg. Hvis du ser på en hindring som en utfordring, vil du gjøre det beste du kan for å komme over den, sier hun til Kanal 2.

– Det kan være små hindringer, som at jeg tar mikrofonen og synger Hatikva, og det kan være større hindringer, sier den unge kvinnen med et smil. Se hele reportasjen fra Kanal 2 med engelsk teksting.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W9ppv7v1b-Q[/youtube]

Hatikva handler om jødenes årtusenlange lengsel om igjen å bli en fri nasjon i sitt eget land, i Zions land og i Jerusalem. Om 117 dager starter Paralympics i London. Da skal Moran og andre sportsatleter representere drømmen som har gått i oppfyllelse.

Bildet er hentet fra Moran Samuels offisielle Facebook-side.

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart