Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Måtte beklage Holocaust-blemme

Barack Obama får kritikk fra Polen etter en Polen-uttalelse vedrørende Holocaust. (Foto: Austen Hufford, The Daily)
Barack Obama får kritikk fra Polen etter en Polen-uttalelse vedrørende Holocaust. (Foto: Austen Hufford, The Daily)
Kalte konsentrasjonsleirene på polsk jord for "polske dødsleire", mens han delte ut en æresmedalje til en avdød krigshelt fra landet.

Den polske motstandsmannen Jan Karski, som kjempet mot nazistyrkene under den andre verdenskrig. Han døde for 12 år siden, opplyser Times of Israel. Men den amerikanske Frihetsmedaljen kan nemlig deles ut posthumt, altså etter en persons bortgang.

– Karski tjente som en budbærer for den polske motstandskampen i de mørke dagene fra andre verdenskrig. En gang, før han skulle ta seg en tur forbi de fiendtlige linjene, fortalte motstandskjemperne at jøder ble myrdet med massivt omfang. De smuglet ham inn i ghettoen i Warsawa og en polsk dødsleir så han kunne se selv. Jan tok den informasjonen videre til president [Franklin D.] Roosevelt. Han gav dermed et av de første vitnesbyrdene om Holocaust og bønnfalt verden om å ta grep, sa president Barack Obama under seremonien i Washington.

– Lei oss for feilen
I ettertid har han fått kraftig kritikk fra den polske regjeringen. Utenriksminister Radek Sikorski kaller det hele for «uvitenhet og inkompetanse». Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Tommy Veitor har derfor beklaget uttalelsen.

– Presidenten sa feil. Han mente nazistenes dødsleire i Polen. Vi er lei oss for denne feilen, som ikke bør overskygge den hensikt å ære Karski og de modige innbyggerne som stod på den menneskelige verdighetens side i møte med tyranniet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart