Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Bülent Yildirim mistenkt for transaksjoner til Al-Qaida

Et videoopptak fra Mavi Marmara før konfrontasjonen med israelske soldater, viser IHH-leder Bülent Yildirim når han oppfordrer sine tilhengere til å kaste israelske soldater overbord. (Skjermdump fra film på YouTube, se lenke i artikkeltekst.)
Et videoopptak fra Mavi Marmara før konfrontasjonen med israelske soldater, viser IHH-leder Bülent Yildirim når han oppfordrer sine tilhengere til å kaste israelske soldater overbord. (Skjermdump fra film på YouTube, se lenke i artikkeltekst.)
Lederen av den tyrkiske og islamistiske organisasjonen IHH, Bülent Yildirim, blir etterforsket av tyrkisk politi for pengeoverføringer til Al-Qaida. Dette meldte tyrkiske aviser før helgen.

Etterforskningen blir ledet av en ekspertgruppe som er oppnevnt av regjeringen i Ankara. Ekspertgruppen mener Yildirim skal ha gitt økonomisk støtte til Al-Qaida.
IHH var hovedarrangør for Gaza-flåten i 2010. Det var ombord på deres skip at tyrkiske aktivister møtte israelske soldater med vold. Yildirim var også  ombord på Mavi Marmara. Her oppfordret han blant annet sine tilhengere til å kaste israelske soldater over bord. Oppfordringen ble møtt med jihad-slagord om at Allah er stor.

I forrige uke ga riksrevisor Micha Lindenstrauss ut en rapport hvor han gir den israelske regjeringen skarp kritikk for beslutningsprosessen i tilknytning til Mavi Marmara-episoden. Professor Uzi Arad, som ledet Israels nasjonale sikkerhetsråd på den tiden, har også kommet med ny kritikk av regjeringens opptreden.

– Debatten på møtet i regjeringens sikkerhetsutvalg før flåten kom var ekstremt uryddig, mener Arad.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart