Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mange jødiske Emmy-nominerte

Jødiske Lena Dunham har gjort stor suksess med sin HBO-serie "Girls". (Foto: David Shankbone)
Jødiske Lena Dunham har gjort stor suksess med sin HBO-serie "Girls". (Foto: David Shankbone)
Skuespiller og regissør Lena Durham (bildet) er blant de nominerte, for sin rolle som Hannah Horvath i HBO-serien "Girls".

Det er liten tvil om at jødiske fjernsynsserie- og filmskapere i USA er i vinden for tiden. Den typiske jødiske tragikomedie, der det er lov å le av menneskelige feil og nederlag, gjør stor suksess. Humoren er godt representert ved Coen-brødrenes (Ethan og Joel) latterbombe «A Serious Man«, som et eksempel fra filmens verden. Seinfeld-regissør Larry David sin pågående «Curb Your Enthusiasm» (no: Ingen grunn til begeistring), som også sendes på NRK, er et eksempel fra fjernsynsserienes univers.

Denne «jødiske vinden» fører også til at listen over årets nominerte til Emmy-kåringene, som er fjernsynsserienes svar på Oscar-utdelingen, er dominert av framtredende jødiske skuespillere og regissører.

Dunham og David dominerer
HBO-serien «Girls» er en serie som har tatt amerikanske fjernsynstittere med storm. Den jødiske regissøren Lena Dunham spiller også hovedrollen som Hannah Horvath, i en nyskapende serie som av mange filmkritikere beskrives som en slags fattigmannsutgave av «Sex og singelliv«. Den baserer seg på Dunhams personlige erfaringer som jødisk student i New York. Hun har blitt nominert i kategorien «Beste kvinnelige komedieskuespiller», sammen med den tidligere Seinfeld-stjernen Julia Louis-Dreyfus. «Girls» er nominert i kategorien «Beste komiserie».

I samme kategori har også årets sesong av Larry Davids nevnte «Ingen grunn til begeistring» fått en plass. David selv har fått en plass i kategorien «Beste mannlige komedieskuespiller».

Israelsk-inspirerte Homeland kan vinne
En annen serie verdt å nevne i denne sammenheng er jødiske Jon Stewarts talkshow «The Daily Show«, som har blitt nominert under «Beste variasjonsprogram». Også TV2-sendte «Homeland» må nevnes, som er basert på en israelsk serie ved navn «Hatufim«. Serien er en sterk kandidat til å vinne kategorien «Beste dramaserie».

Også i birollene finner vi jødiske nominerte. Max Greenfield er med på listen over «Beste mannlige komediebirolle» for sin innsats i «New Girl«. Myaim Bialik, kjent som Amy Farrah Fowler i Viasat 4-sendte «Big Bang Theory«, er nominert i kategorien «Beste kvinnelige komediebirolle».

Emmy-showet sendes på den amerikanske fjernsynskanalen ABC 23. september.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart