Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Uenighet om Iran i regjeringen

Forsvarssjef Benny Gantz (f.v.) skal være imot et Iran-angrep uten USAs hjelp, mens statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak skal være for. (Foto: IDF)
Forsvarssjef Benny Gantz (f.v.) skal være imot et Iran-angrep uten USAs hjelp, mens statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak skal være for. (Foto: IDF)
Sikkerhetsledelsen i den israelske regjeringen skal være delt på midten når det gjelder spørsmålet om et angrep på Irans atominstallasjoner.

Det kommer stadig angivelige lekkasjer fra ulike diskusjoner om hvorvidt USA, Israel eller begge to skal angripe Iran for å stanse utviklingen av atomvåpen. Den ene meldingen slår ofte den andre i hjel.

Nå er i tillegg Syria en kompliserende faktor, særlig fordi landet har massedrapsvåpen i form av giftgass og biologiske våpen (de kan spre smittsomme sykdommer som folk dør av). At Syria har slike våpen, innrømmet en representant for Assad-regimet nå nylig. Han truet nemlig med å bruke disse våpnene hvis andre land blander seg inn i borgerkrigen mellom shiaer og sunnier. Assad-regimet i Syria er en slags shia-muslimer og alliert med shia-regimet i Iran. Opprørerne er stort sett sunni-muslimer, mange med tilknytning til Muslimsk brorskap.

Det følgende er en fri gjengivelse av det kildeartikkelen (se nederst) sier om saken. Vi gjengir det med alle mulige forbehold. Kanskje er noe av det et ledd i desinformasjonen før krigen. Eller kanskje noen snakker om ting de ikke har greie på. Eller kanskje det stemmer nøyaktig.

Israel er delt
De høyeste offiserene i militæret og etterretningen i Israel er helt imot at Israel skal slå til alene mot Iran, altså uten USA. Det ville bli en utfordring som soldatene ikke har stått overfor før, sies det.

Regjeringen er delt. De åtte sentrale ministrene, som møtes i et eget forum, er delt på midten. Fire av dem er skeptiske til et israelsk angrep: Moshe Ya’alon, Benny Begin, Dan Meridor, Eli Yishai. Og fire er for: Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Avigdor Lieberman og Yuval Steinitz.

Netanyahu brakte Shaul Mofaz fra Kadima inn i regjeringen. Netanyahu håpet at Mofaz kunne overtales til å støtte et angrep på Iran. Men da prosessen var over, var Mofaz fremdeles imot et ensidig israelsk angrep. [Det er kanskje den egentlige grunnen til at Kadima bare var i regjeringen en kort tid.]

Ikke på agendaen
En som Reuters tydeligvis fester tillit til, sier at Iran-saken er så vanskelig at den ikke er blitt drøftet i forumet med åtte ministre siden oktober i fjor, altså på nesten et år. Kanskje den har vært nevnt i forbindelse med andre saker, men den har ikke vært oppe som egen sak.

Sammen med USA
Det de skeptiske israelerne ønsker, er et samarbeid med USA. Under et angrep på Iran må man også sikre seg at Syria ikke får bruke sine massedrapsvåpen, og slett ikke bringe dem til Hizbollah eller andre terrorgrupper.

I løpet av få uker?
Tidligere Mossad-sjef Efraim Halevy sa nylig: ”Hvis jeg hadde vært iraner, ville jeg vært veldig redd de neste 12 ukene.” Tiden vil vise om noe spesielt vil skje i denne tiden, og i så fall hva.

Kilde: En artikkel fra Reuters, gjengitt på ynetnews.com 3. august 2012. Dette stoffet er stadig framme israelske medier.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart