Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Morsi sparket generalene og forsvarsministeren

Den egyptiske forsvarssjefen Mohammed Hussein Tantawi (til venstre) fikk søndag sparken. Bildet er fra et møte med sin amerikanske kollega, Martin Dempsey (til høyre), tidligere i år. (Foto: Myles Cullen)
Den egyptiske forsvarssjefen Mohammed Hussein Tantawi (til venstre) fikk søndag sparken. Bildet er fra et møte med sin amerikanske kollega, Martin Dempsey (til høyre), tidligere i år. (Foto: Myles Cullen)
Israel følger utviklingen i Egypt med argusøyne etter at hele forsvarsledelsen i nabolandet har fått sparken.

– Det er en veldig betydelig utvikling. Vi er nødt til å se hvor dette leder oss, forklarer en regjeringskilde overfor Yedioth Aharonoth.

I Jerusalem er en overrasket over beslutningen til president Mohammed Morsi om å sparke de øverste generalene og forsvarsministeren. At han i tillegg har reversert en ny grunnlovsendring vedtatt av militæret, som ville gitt dem mye makt i sivilsamfunnet, kom også forholdsvis uventet.

– Avgjørelsen jeg tok i dag var ikke for å ramme enkelte personer, heller ikke for å føre skam over militærinstitusjonen. Det var heller ikke mitt mål å begrense frihet, sa presidenten da han hadde fattet sin beslutning.

– Mitt mål var det beste for nasjonen og dets folk, la han til.

Vil vise hvem som er sjefen
Den israelske regjeringskilden mener Morsi nå ønsker å framstille seg selv som Egypts «frelser».

– Det muslimske brorskap benytter seg av muligheten [nå som de har den sittende presidenten], for det egyptiske folk er for øyeblikket opptatt med utviklingen på Sinai og peker finger mot forsvarsledelsen. Morsi presenterer seg selv som en frelser. Han tillater seg å ta et oppgjør med forsvarsapparatet. Det Morsi har gjort går imot grunnloven, som toppgeneralene selv har utformet. Men Morsi ønsker å vise hvem den virkelige sjefen er. Nå må han se hvordan hæren vil reagere – om de i det hele tatt kommer til å gjøre det. Kanskje finner de ut at der verdt å gå til «krig» mot Morsi, forklarer vedkommende.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart