Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Egypt utnevner ny ambassadør til Israel

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Atem Salem el-Ahl er utnevnt til Egypts nye ambassadør i Israel. - Dette viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Kairo.

Atem Salem el-Ahl skal erstatte Yasser Reda som Egypts ambassadør i Israel. Reda takker av som ambassadør etter fire år. El-Ahl kjenner Israel relativt godt fra før, han har tjenestegjort som egyptisk konsul i Eilat.

– Noen tar valget av en erfaren karrierediplomat som et tegn på positivt forholdet mellom Israel og Egypt under en islamistisk president i Kairo, skriver nyhetsbyrået AP og Avi Issacharoff i Ha’aretz. Eli Shaked, tidligere israelsk ambassadør i Egypt, er blant dem som hilser utnevnelsen velkommen.

– Det er ikke noen nedgradering av forholdet. Det viser at det nye Egypt legger vekt på forholdet til Israel. Det er veldig oppmuntrende, sier Shaked.

Israelske talsmenn gir liten betydning til utnevnelsen, i hvert fall i sine offentlige uttalelser. «Det er totalt naturlig og normalt,» at en ny ambassadør blir utnevnt, uttrykker Yigal Palmor, talsmann i  utenriksdepartementet.

Mohammed Morsi, som representerer Det muslimske brorskap, ble innsatt som president i Egypt 30. juni. Maktovertakelsen til brorskapet er blitt fulgt med spenning i Israel.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart