Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Et israelsk forhåndsangrep blir «mindre og mindre sannsynlig»

Israel kommer ikke til å angripe Iran i år dersom president Barack Obama presenterer sine «røde linjer» og gir andre løfter til statsminister Benjamin Netanyahu i slutten av september, rapporterer Kanal 10.

Den israelske tv-stasjonen gjengir kilder «svært nær» Netanyahu som sier et israelsk angrep mot Iran blir «mindre og mindre sannsynlig».

Det er ventet at Netanyahu og Obama kommer til å møtes i slutten av september. Netanyahu vil uansett besøke USA på denne tiden, fordi han skal tale til FNs generalforsamling.

Mandag meldte New York Times at Obama-administrasjonen vurderer å sette opp klare «røde linjer» for Iran, grenser som ayatollah-regimet ikke må overskride dersom de vil unngå et amerikansk angrep mot landets atominstallasjoner.

– Jo større fasthet og jo klarere de røde linjene er, jo mindre sannsynlig er det at vi vil få en konflikt, sa Netanyahu i en kommentar samme dag.

 

Ulik timeplan

Denne uken tok forsvarsminister Ehud Barak imot USAs viseforsvarssjef admiral James A. Winnefeld, Jr. USA og Israel «står overfor de samme utfordringer [når det gjelder Iran], men våre klokker tikker i ulik fart», sa Barak etter møtet.

– Israel forbeholder seg retten til å ta suverene avgjørelser. USA respekterer det. Israel og Israel alene kan ta de avgjørelser som påvirker landets framtid og sikkerhet, sa Barak.

Forsvarsministeren kommenterte Iran-spørsmålet på en partisamling i Atzmaut torsdag. Ifølge Ha’aretz skal han ha antydet at et israelsk angrep på Iran ikke er nødvendig, «på grunn av den store konsentrasjonen av amerikanske styrker i den persiske gulf».

– I motsetning til Bush-administrasjonen, så gjør Obama-administrasjonen tiltak i gulfen, overfører styrker og forbereder baser, sier en framstående israelsk tjenestemann.

– Det er en oppbygging av militær styrke rundt Iran uten sidestykke, legger han til.

– Etterretningssamarbeidet og sikkerhetsstøtten Israel mottar [fra USA] i øyeblikket er eksepsjonell i omfang, mener Barak.

 

Skjebnedager

Men tanken om et israelsk forhåndsangrep i løpet av høsten er nok ennå ikke ut av bildet.

– Israel er inne i sine mest skjebnefulle 50 dager i Israels historie siden Jom Kippur-krigen, sa Tzachi Hanegbi torsdag. Hanegbi er tidligere Knesset- og regjeringsmedlem. I juli forlot han Kadima og vendte tilbake til Likud, som han forlot sammen med Ariel Sharon i 2005.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart