Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– De som ikke vil sette røde linjer, kan ikke gi rødt lys

(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)
- De i det internasjonale samfunn som avviser å gi Iran røde linjer, har ikke noen moralsk rett til å plassere røde lys foran Israel, sa statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag. Samme dag kom telefon fra Obama.

– Dersom Iran vet at det ikke er noen røde linjer eller deadline, hva vil de gjøre? De vil gjøre akkurat hva de gjør i dag, nemlig fortsette å arbeide uhindret for å skaffe atomvåpen, erklærte Netanyahu morgen.

Utspillet fra statsministeren ble tolket som et klart signal om misnøye med Obama-administrasjonen, som har avvist å presentere Iran med en deadline.

USA vil ikke sette deadline for Iran, og tror forhandlinger og sanksjoner er den beste veien til å forhindre dem i å utvikle atomvåpen, sa USAs utenriksminister Hillary Clinton søndag. Én uke tidligere etterlyste Netanyahu klare røde grenser for Iran.

 

Ikke møte med Obama

I slutten av september reiser Netanyahu for å tale i FNs generalforsamling. Statsministeren har hatt ønske om å møte president Barack Obama, men tirsdag fortalte han medarbeidere at «Obama ikke har tid til å møte meg». Kanal 10 rapporterte dette i sine kveldsnyheter, og saken ble toppnyhet i de fleste israelske nettavisene. Obama har alltid tatt seg tid til å møte Netanyahu under hans tidligere besøk i USA som statsminister.

En talsmann for Det hvite hus sier Obama bare er i New York og deltar de første 24 timene av FNs generalforsamling. Netanyahu ankommer New York etter at Obama har forlatt New York. Talsmannen legger til at utenriksminister Hillary Clinton kommer til å møte Netanyahu.

 

Telefon fra Obama

Etter det ble kjent at Netanyahu ikke får møte Obama senere denne måneden, mottok Obama en telefon fra presidenten i Det hvite hus tirsdag kveld. De to lederne snakket sammen i én time om trusselen fra Iran og israelsk-amerikansk samarbeid i sikkerhetsspørsmål, opplyser Det hvite hus.

– I motsetning til rapporter i pressen, har det aldri kommet en henvendelse fra statsminister Netanyahu om å møte president Obama i Washington, en henvendelse er heller aldri blitt avvist, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus som gjengis av Ha’aretz.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart