Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel og presidentvalget i USA

Skjermdump fra Benjamin Netanyahus tale til Kongressen.
Skjermdump fra Benjamin Netanyahus tale til Kongressen.
Støtten til Israel i Kongressen er bunnsolid i begge de store amerikanske partiene. Derfor vil det nære vennskapet mellom Washington og Jerusalem vedvare uansett hvem som vinner 6. november, påpeker Alon Pinkas.

1. november 2012 hadde Alon Pinkas en artikkel på jpost.com (Jerusalem Post). Han skriver at redaktøren hadde bedt ham om å skrive en artikkel som støttet president Barack Obama ved valget i USA 6. november. Pinkas artikkel begrunner hvorfor han ikke vil gjøre dette.

Han mener at det er galt for israelere å gå offentlig ut til støtte for den ene eller andre kandidaten. Hvem som skal bli president i USA, er det amerikanerne som skal avgjøre.

Dersom den israelske statsministeren eller en annen «offisiell» israeler blander seg inn i den amerikanske valgkampen, er det ikke bare galt. Det er også meget uklokt.

Den viktigste støtten Israel har og har hatt, er i Kongressen. Og der er støtten meget stor og konkret fra begge partier. Dersom Israel skulle begynne å favorisere den ene kandidaten, er det en sikker måte å ødelegge støtten i Kongressen – antakelig både i det partiet som ikke blir favorisert og blant mange andre som reagerer på innblanding. Det ville være noe bortimot politisk selvmord for Israel.

Når det er sagt, vil Pinkas understreke at president Obama er en venn av Israel. Obama har nedlagt veto mot anti-israelske resolusjoner i FN. Han har sørget for at Israel hele tiden har hatt adgang til det mest moderne av militært utstyr. Under Obama har det vært nærmere samarbeid om etterretning og mer utveksling av synspunkter og vurderinger (særlig i forhold til Iran) enn noen gang tidligere. Det har vi forsvarsminister Ehud Baraks ord på.

Pinkas synes det er trist at Israel ble nevnt mer enn 25 ganger i debattene mellom Obama og Romney. [De konkurrerte om å være positive til Israel, i motsetning til hva som ville ha skjedd i Norge.] Det truer den breie alliansen.

Pinkas er overbevist om at uansett om Obama eller Romney blir valgt, vil det nære vennskapet fortsette.

 

Netanyahus tale i Kongressen

Se statsminister Benjamin Netanyahus tale i den amerikanske Kongressen 22. mai 2011. Har du ikke hørt den talen, bør du ta deg bryet – ikke minst for å se reaksjonene i Kongressen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xi0GPEXOzng[/youtube]

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart