Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Forventet levealder i Israel over 80 år

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com
Forventet levealder i Israel har steget til nesten 81 år, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er to år mer enn for ti år siden.

80,8 år er nå forventet levealder for israelere. Tilbake i perioden 1998-2002 var forventet levealder to år mindre.

Den gjennomsnittlige levealderen i perioden 2005-2009, som statistikkbyråets siste statistikk bygger på, varierte ganske kraftig innad i Israel. Byen Ra’anana, som ligger sentralt i Israel og har mange rike innbyggere, hadde en gjennomsnittlig levealder på 85,5 år. Deretter fulgte Modi’in-Maccabim-Re’ut med 84,1 år og Beit Shemesh med 83.

På bunnen av skalaen kommer den beduinske landsbyen Rahat, der innbyggerne i snitt lever til de er 77,1 år gamle, mens araberne i Nasaret lever til de er 77,9 år. Gapet mellom topp og bunn er altså 8,4 år, skriver Ha’aretz. Tilsvarende ulikheter i levealder ser man også mellom rike og fattige bydeler i Oslo.

Det israelske samfunnet er på god vei mot å bremse «helsegapet» mellom de ulike minoritetene i Israel. I 1998-2002 var nemlig gapet mellom topp og bunn fire måneder lengre. Men som følge av den intensive stamcelle-forskningen som foregår i Israel, forventer en at dette gapet vil øke ytterligere i årene som kommer. De svært kostbare, men effektive behandlingsmetodene dette vil skape, kommer kun unntaksvis til å bli dekket av den obligatoriske helseforsikringen, og det vil derfor være de rike med ekstra privat forsikring som kan nyte godt av dette.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart