Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Powell: – Hagel er en tydelig Israel-venn

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell. (Foto: Mark Garten, UN Photo)
USAs tidligere utenriksminister Colin Powell. (Foto: Mark Garten, UN Photo)
Tidligere utenriksminister i USA, Colin Powell, støtter president Barack Obamas nominasjon av Chuck Hagel til å bli forsvarsminister.

Colin Powell var utenriksminister under George W. Bushs første periode i Det hvite hus, og er særlig kjent for å ha lagt fram falske beviser på at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen foran FNs sikkerhetsråd. «Bevisene» var mye av grunnlaget for at USA bestemte seg for å gå til krig mot Saddam Husseins regime i Bagdad. Det er aldri blitt bevist at Powell selv visste om at informasjonen han la fram var falsk.

Republikaneren velger nå å gi sin støtte til partikollega Chuck Hagel, som er nominert av president Barack Obama som ny forsvarsminister. Men mange spørsmål er stilt fra internt i partiet, om Hagel er Israel-vennlig nok. Ifølge Powell er påstandene som er blitt reist mot Hagel «grunnløse». Det sier han i et intervju med NBC.

Tilhenger av fredsprosessen
– Min forståelse av Chuck ut i fra hvor mye jeg kjenner ham og ut fra diskusjonene vi har hatt, vil antyde at han virkelig ønsker at begge sider (Israel og PA) skal komme tilbake til forhandlingsbordet og finne en løsning. Han er en sterk tilhenger av fredsprosessen. Men først og fremst er han en svært tydelig Israel-venn, mener Powell.

– Han har stemt for milliarder på milliarder av dollar i [militær] bistand til Israel. Så jeg tviler ikke på at han vil være på Israels side, dersom utfordringer setter Israel i fare.

– Men det betyr ikke at en nødvendigvis må være enige med et hvert lite standpunkt som den israelske regjeringen har, mener Powell.

– Vil skrive «Israel-lobby» 100 ganger
Av enkelte har til og med Hagel blitt beskyldt for å være en «antisemitt», fordi han en gang kalte den amerikanske pro-israelske lobbyvirksomheten for «den jødiske lobbyen». Men å konkludere ut i fra dette at han er antisemitt, mener Powell er «skammelig». Han forklarer at Hagel sannsynligvis kommer til «å skrive [«Israel lobby»] på skoletavlen hundre ganger» etter denne forsnakkelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart