Hizbollah-produsert propagandaplakat hvor Irans president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er avbildet. Fotografen har døpt bildet "Treenigheten". (Foto: Sean Long, flickr.com)
Hizbollah-produsert propagandaplakat med Irans tidligere president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er avbildet. Fotografen har døpt bildet "Treenigheten". (Foto: Sean Long, flickr.com)

Israelsk angrep skal ha rammet iranske soldater

Den irakiske avisen Azzaman siterer en vestlig diplomatisk kilde som hevder at soldater fra Irans revolusjonsgarde ble drept i den israelske luftoperasjonen i Syria.

Kilden til Azzaman skal ha blitt intervjuet i London. Han eller hun hevder det var et militært forskningssenter som ble rammet av bombene, og at ryktene om angrep på en konvoi på vei til Hizbollah med våpen kan ha vært en avledning. Kilden påstår at tre tusen iranske soldater fra Revolusjonsgarden har voktet stedet i årevis og at russiske eksperter har vært tilstede der. Flere iranske soldater skal ha blitt drept i den israelske bombingen.

Israel har trolig skaffet seg informasjonen som var nødvendig for å gjennomføre angrepet ved hjelp av  målrettet arbeid for å skaffe innsideinformasjon i både iranske anliggender og i Hizbollah. Det skal også ha vært israelske myndigheter som valgte å lekke saken til pressen. I tillegg skal hendelsen ha inntruffet 48 timer tidligere enn man har trodd til nå, altså justert til tidlig mandag morgen før soloppgang.

Saudi-arabiske al-Watan melder samtidig at Syrias regime allerede har overført kjemiske våpen til Hizbollah. En kilde i den syriske opposisjonen sier Bashar Assad har sendt våpen i over ett år, inkludert to tonn av sennepsgass og langdistanseraketter som kan bære kjemisk materiale 300 kilometer inn i Israel.

Kilde: Jerusalem Post

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart