Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Obama: – Å stå med Israel gjør verden til et bedre sted

President Shimon Peres, president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Skjermdump fra livestreaming fra israelske myndigheter)
President Shimon Peres, president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Skjermdump fra livestreaming fra israelske myndigheter)
- USA står sammen med staten Israel fordi det er i vår fundamentale sikkerhetsinteresse, sa president Barack Obama. Å stå sammen med Israel gjør verden til et bedre sted, la han til.

Klokken 11:15 norsk tid landet flyet Air Force One med president Barack Obama på den internasjonale flyplassen Ben Gurion utenfor Tel Aviv. Der ble han mottatt med varme omfavnelser av sine tetteste allierte i Midtøsten, Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu.

Under den offisielle velkomstseremonien holdt Peres en velkomsttale, der han takket for vennskapet til USA.

– Det at du [Obama] er her i dag er et strålende eksempel på det sanne vennskapet mellom våre to land. Folket i Israel ønsker deg velkommen med åpne hjerter. Fra dypet av våre hjerter, fra dypet av vår historie: «Toda raba», takk, herr president. Takk, USA.

– En verden uten USAs lederskap, uten deres moralsk stemme, ville vært en fattigere stemme. En verden uten deres vennskap, ville invitert til aggresjon mot Israel, sa Peres.

Israels president rettet også ut en hånd til palestinerne og «alle land i Midtøsten», i håp om fred og forsoning.

Deretter var det Benjamin Netanyahus tur til å ønske Obama velkommen.

– Du har valgt å komme til Israel under ditt første besøk i din andre presidentperiode. Du, leder for USA, verdens største demokrati, har valgt å komme til vårt langt mindre, men ikke noe mindre levende demokrati i hjertet av Midtøsten – den eneste jødiske staten, Israel. På vegne av regjeringen og folket i Israel kommer jeg med et enkelt budskap til deg og det amerikanske folk: Takk! Takk for at dere står sammen med Israel på dette tidspunktet, når det foregår historiske endringer i Midtøsten, sa Netanyahu.

– Takk, herr president, for at du holder fast ved det jødiske folkets rett til en jødisk stat i vårt historiske hjemland, og for at du modig forsvarer denne retten i FN. Takk for at du styrker de ubrytelige båndene mellom våre to nasjoner, under ditt presidentskap, sa Netanyahu. Statsministeren avsluttet med å ønske presidenten velkommen på hebraisk.

talen som Obama holdt var han tydelig på at besøkets formål var å styrke og bekrefte båndene til Israel.

– Jeg er så beæret over å være her, nå som dere planlegger å feire 65-årsdagen til den frie og uavhengige staten Israel. Men så vet jeg, når jeg bare setter foten på denne jorden, at jeg går på det historiske hjemlandet til det jødiske folk, sa Obama.

– Når jeg innleder min andre presidentperiode, er Israel mitt første stoppested i utlandet. Det er ikke tilfeldig. Over hele regionen skaper forandringens vind både håp og tragedie. Så jeg ser dette besøket som en anledning til å fornye de ubrytelige båndene mellom våre nasjoner, og igjen demonstrere USAs forpliktelser på Israels sikkerhet, og for å snakke direkte med folket i Israel og deres naboer, sa Obama.

– Vi står sammen fordi vi er demokratier. Selv om det kan være høylytt og rotete, så vet vi at demokrati er den beste formen for regjeringsstyre som mennesket har kommet med. […] Vi står sammen fordi fred må komme til Det hellige land. For selv om vi er fullt klar over hvor vanskelig det er, vil vi aldri miste av syne den visjonen av et Israel i fred med sine naboer, sa Obama.

– Så når vi nå innleder dette besøket, la meg si det så klart jeg bare kan: USA står sammen med staten Israel fordi det er i vår fundamentale sikkerhetsinteresse å gjøre det. Det gjør oss begge sterkere. Det gjør oss begge mer framgangsrike. Og det gjør verden til et bedre sted, sa Obama.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart