Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Seks millioner jøder i Israel

Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Israels jødiske befolkning vokser raskt. I disse dager passerer den seks millioner. Det totale innbyggertallet har passert åtte millioner.

Israels totale innbyggertall har i påskehøytiden passert åtte millioner, melder Yedioth Aharonoth. Også den jødiske majoriteten passerer i disse dager en terskel og utgjør nå seks millioner – 75 prosent – av det totale innbyggertallet. Over 2,6 millioner mennesker bor i Tel Aviv, dersom en inkluderer byens forsteder.

Blant minoritetene utgjør araberne den store brøkdelen av antallet og utgjør 1,6 millioner av innbyggerne i Israel. Omkring 350.000 er ikke-arabiske kristne og andre, i hovedsak slektninger av jøder som har kommet fra det tidligere Sovjetunionen, men som ikke er selv er registrert som jøder hos israelske myndigheter.

Israel befester seg som landet i verden med høyest jødisk innbyggertall, ettersom antallet jøder på verdensbasis har gått svakt tilbake. 13,8 millioner av verdens 7 milliarder mennesker er jøder. USA har nest flest med sine 5,5 millioner jøder, hvorav 2 millioner bor i New York-området. Frankrike er på tredjeplass med 500.000, Canada på fjerde med 380.000 og Storbritannia på femte med 290.000 jøder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart