Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)
Ultra-ortodokse menn ber ved Tempelmuren. (Illustrasjon: Premasagar Rose, flickr.com)

Seks millioner jøder i Israel

Israels jødiske befolkning vokser raskt. I disse dager passerer den seks millioner. Det totale innbyggertallet har passert åtte millioner.

Israels totale innbyggertall har i påskehøytiden passert åtte millioner, melder Yedioth Aharonoth. Også den jødiske majoriteten passerer i disse dager en terskel og utgjør nå seks millioner – 75 prosent – av det totale innbyggertallet. Over 2,6 millioner mennesker bor i Tel Aviv, dersom en inkluderer byens forsteder.

Blant minoritetene utgjør araberne den store brøkdelen av antallet og utgjør 1,6 millioner av innbyggerne i Israel. Omkring 350.000 er ikke-arabiske kristne og andre, i hovedsak slektninger av jøder som har kommet fra det tidligere Sovjetunionen, men som ikke er selv er registrert som jøder hos israelske myndigheter.

Israel befester seg som landet i verden med høyest jødisk innbyggertall, ettersom antallet jøder på verdensbasis har gått svakt tilbake. 13,8 millioner av verdens 7 milliarder mennesker er jøder. USA har nest flest med sine 5,5 millioner jøder, hvorav 2 millioner bor i New York-området. Frankrike er på tredjeplass med 500.000, Canada på fjerde med 380.000 og Storbritannia på femte med 290.000 jøder.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart