Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)
Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)

Israel angrep rakettleveranser fra Iran til Hizbollah

For andre gang på noen få dager har israelske fly natt til søndag bombet mål i Syria. - Målet for begge angrepene var leveranser av Fateh-110 raketter som var på vei fra Iran til Hizbollah, sier en vestlig etterretningskilde.

Lørdag bekreftet en anonym israelsk tjenestemann til nyhetsbyrået AP at israelske luftstyrker dagen før gjennomførte et angrep i Syria mot en leveranse av avanserte raketter. Målet var ikke et syrisk anlegg for kjemiske våpen, fortalte en sikkerhetskilde i regionen til nyhetsbyrået Reuters tidligere på dagen. Angrepet skal ha blitt godkjent i et hemmelig møte i den israelske regjeringens sikkerhetsutvalg torsdag kveld.

Søndag morgen rapporteres det om nok et angrep i Syria som det blir antatt Israel står bak. En vestlig etterretningskilde som gjengis av Ha’aretz sier begge angrepene rettet seg mot leveranser av Fateh-110 raketter. Denne avanserte målstyrte rakett-typen fra Iran har en rekkevidde på 300 kilometer og stor sprengkraft. Med denne raketten kan Hizbollah fra Sør-Libanon true alle de store israelske byene, og all vital infrastruktur, inkludert det israelske atomanlegget i Dimona. Den israelske raketteksperten Uzi Rubin sier til Jerusalem Post at Fateh-110 raketten er kraftigere enn Scud-raketter, og har et stridshode på et halvt tonn.

Syrisk TV meldte om store eksplosjoner i Damaskus-området i morgentimene søndag. Assad-regimets nyhetsbyrå la ansvaret på Israel for angrepet. Deres versjon er at angrepet rammet et militært forskningssenter. Det skal være det samme forskningssenteret som ble rammet i januar. Selv om eksplosjoner rammet i området med forskningssenteret, kan angrepene likevel ha vært rettet mot våpenleveranser som har vært lagret i området.

Arabiske kilder, noen av dem tilknyttet opposisjonsstyrker i Syria, melder at også andre mål i Syria er rammet av luftangrep.

Lørdag slo USAs president Barack Obama fast at Israel har rett til å stanse våpenleveranser til Hizbollah.

– Israelerne må med rette vokte seg for overføring av avanserte våpen til terrororganisasjoner som Hizbollah. Vi koordinerer tett med israelerne og forstå at de er veldig nære Syria, og de er veldig nære Libanon, sa Obama.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart