Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel advarer USA om russisk våpensalg til Syria

De russiske mobile forsvarsbatteriene S-300. (Foto: Andrey Korchagin, flickr.com)
Russland vil nå forsyne det syriske militæret med de russiske forsvarsbatteriene S-300. (Foto: Andrey Korchagin, flickr.com)
Russerne skal ha planer om å selge avanserte rakettbatterier av typen S-300 til Syria, har israelske myndigheter varslet til Washington.

Vesten har lagt mye press på Russland for å unngå våpensalg til Syria. Men ifølge Wall Street Journal ønsker Moskva nå å levere et avansert bakke-til-luft-system kalt S-300 til Bashar Assad-regimet.

Kilder i Obama-administrasjonen sier amerikanerne har mottatt informasjon om dette fra Israel og at de nå er i ferd med å analysere den. Skulle det være sant, betyr det at det kan bli vanskeligere for Israel å gjennomføre luftaksjoner for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah i Sør-Libanon. Det kan også gjøre det vanskelig for vestlige land å opprette en eventuell flyforbudssone over Syria, for å stanse regimets krigføring mot opposisjonsstyrker. Forsvarsrakettene til det mobile S-300-systemet kan tilintetgjøre både fly og raketter i luften innenfor en rekkevidde på 200 kilometer.

Assad har i en årrekke forsøkt å få tak i dette våpensystemet fra Russland. Men fram til nå har vestlige myndigheter klart å overbevise russerne om å utsette leveranse. Avtalen med russerne vil gi syriske regjeringsstyrker tilgang på seks batterier med 144 tilhørende raketter og være på plass så tidlig som innen de nærmeste tre månedene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart