Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jon Stewart hos «Jon Stewart»

Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com
Den amerikansk-jødiske satirikeren Jon Stewart, gjestet fredag programmet til sin hardt pressede egyptiske kollega Bassem Yousef.

Bassem Yousef er fjernsynsvert i det egyptiske satireprogrammet «Albernameg», som er sterkt inspirert av Jon Stewarts «Daily Show» i USA. Hans popularitet har økt voldsomt, etter at han ble tildelt sendetid i etterkant av den egyptiske revolusjonen for to år siden. En popularitet som også har kostet «den egyptiske Jon Stewart» dyrt.

I dag er Yousef siktet for titalls ulike forhold, grunnet sin kritiske innstilling til president Mohamed Morsi og Det muslimske brorskaps ekstreme utgave av islam. Amerikansk-jødiske Jon Stewart lovpriste sin kollega, da han gjestet satireprogrammet hans på fredag.

– Dersom regimet deres ikke er sterke nok til å takle en vits, da har dere i virkeligheten ikke noe regime, sa han til stor applaus fra salen.

For humor er ufarlig. En lekse som det egyptiske demokratiet må lære seg, hevdet han.

– En vits skyter aldri tåregass på en gruppe mennesker i parken. Det er bare ord. Det Bashem gjør, er å vise at satire fortsatt kan være relevant. Det kan skrape fram et rom i et land, som folk kan uttrykke seg i. Det er dette demokrati handler om, fortsatte Stewart.

Amerikaneren har for øyeblikket permisjon fra sin faste stilling som fjernsynsvert på «The Daily Show», for å lage en dokumentarfilm om en tidligere fengslet iransk journalist.

Se resten av besøket hos Bassem Yousef her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kEO2Rd3sJbA[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart