Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vil selge overflødig militærutstyr

Tre tilsvarende israelske Hercules C-130-fly, er lagt ut til salg til vennligsinnede stater. (Foto: Jacob N. Bailey, U.S. Air Force)
Tre tilsvarende israelske Hercules C-130-fly, er lagt ut til salg til vennligsinnede stater. (Foto: Jacob N. Bailey, U.S. Air Force)
Israel ønsker å selge unna en del militærutstyr til "vennlige nasjoner", opplyser IDF og forsvarsdepartementet.

Militært utstyr som ikke lenger er i bruk av forsvaret, ønsker forsvarsdepartementet å selge til vennlige nasjoner. Blant gjenstandene på listen er 25 Kfir krigsfly, åtte Cobra-helikopter og 18 F-16 Hawk-jagere.

– Når nyere systemer erstatter de gamle, vil de siste fortsatt tjene enkelte hensikter. Derfor tilbyr vi militærutstyret til salgs. Over de siste årene har Israel gradvis sluttet å bruke eldre våpensystemer og legger ut for salg relativt avanserte våpensystemer, fly, helikoptre, stridsvogner og marinefartøy. De tilbyr vi til vennlige nasjoner som ønsker moderne, pålitelige og godt vedlikeholdte militære systemer, forklarer IDF i en brosjyre over «varene».

Tre store Hercules C-130 er også til salgs, blant annet det som tok del i den berømte Entebbe-aksjonen i 1976, melder Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart