Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sammenstøt ved Den amerikanske ambassaden i Kairo i fjor. (Illustrasjon: Gigi Ibrahim, flickr.com)
Sammenstøt ved Den amerikanske ambassaden i Kairo i fjor. (Illustrasjon: Gigi Ibrahim, flickr.com)

Minst 15 drept i Kairo

Egyptisk politi omringet to protestleire i Kairo med tusenvis av Morsi-tilhengere. Minst 15 personer skal være drept.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Helt siden Egypts første lovlig valgte president Mohamed Morsi ble kastet fra makten og satt i husarrest, har tusenvis av Det muslimske brorskaps tilhengere protestert i gatene. Et delt Egypt har blitt enda mer delt, etter folke- og militærkuppet 3. juli.

Den midlertidige militæroppnevnte regjeringen har sett seg lei av protestaksjonene om løslatelsen og gjeninnsettelsen av Morsi. Politiet fikk tirsdag beskjed om å omringe to protestleire i sentrum av Kairo, med til sammen tusenvis av mennesker, og spre dem.

Spesialstyrkene havnet i sammenstøt med demonstrantene og tok i bruk tåregass. Minst 15 mennesker skal ha blitt drept, melder Al-Arabiya TV. Brorskapet hevder at så mange som 30 personer har mistet livet.

Totalt siden Morsi ble kastet fra makten har minst 250 personer ha omkommet i ulike sammenstøt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart