Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)
Egypts politi var langt fredeligere mot demonstrantene under revolusjonen i 2011. (Foto: oxfamnovib, flickr.com)

Dødstallene stiger i militærregimets kamp mot Brorskapet

Minst 830 personer er drept i Egypt siden onsdag i sist uke. Minst 38 ble drept i natt, blant annet under et fangeopprør i et fengsel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Egypts hær har varslet at de ikke vil tolerere vold fra demonstranter. Onsdag i forrige uke startet hærstyrkene å slå ned på demonstrasjoner til støtte for Det muslimske brorskapet, i Kairo og andre store byer landet over.

Men demonstrantene er ikke villige til å avslutte sine demonstrasjoner og ønsker den arresterte og avsatte president Mohamed Morsi tilbake i førersetet. Siden onsdag er mer enn 830 personer blitt drept i sammenstøtene med politi og militære, ifølge de midlertidige egyptiske myndighetene. 38 Brorskaps-tilhengere ble drept i natt, under et fengselsopprør i hovedstaden.

EU varsler at de vil revurdere sine relasjoner til Kairo. Den republikanske senatoren John McCain krever at USA griper inn for å stanse volden, skriver Yedioth Aharonoth.

– At vi bare sitter og ser på det som skjer, er et brudd på alt det vi står for. Det er mange måter vi kunne utøve innflytelse på generalene, men vi gjør ingenting. Vi holder oss ikke til våre verdier, sier han.

Morsi ble avsatt i sommer etter sterkt press fra folket i Egypt, som følte hans islamistpolitikk fratok dem alle rettighetene de hadde opparbeidet seg under revolusjonen. Og i helgen ble en mengde kirker ramponert eller brent over hele landet, etter at Brorskapet spredte rykter, som sa at det var de kristne som fikk Morsi styrtet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart