Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi er som Sveits og blander oss ikke

Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz (Foto: OECD, flickr.com)
Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz (Foto: OECD, flickr.com)
Israel blander seg slett ikke inn diplomatisk på vegne av militærregimet i Egypt, forsikrer etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz.

I går gjenga israelske medier det de hevdet var en koalisjonskilde som sa at Israel driver lobbyvirksomhet internasjonalt på vegne av Egypts militærregime. Amerikanerne har i all stillhet bestemt seg for å trappe ned den økonomiske støtten til Egypt, noe Israels regjering skal ha vært motstandere av, ifølge kilden.

Men onsdag benekter etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz at regjeringen på noen som helst måte blander seg i Egypt-spørsmål.

– Vår politikk her er å ikke blande oss. Og helt fram til i dag har denne politikken fungert veldig bra for oss. Hele Midtøsten er turbulent og stormfullt for tiden, så vi oppfører oss som Sveits, sa Steinitz til Times of Israel.

– Israel likner mer og mer på Sveits under Andre verdenskrig, da hele Europa brant og Sveits fortsatt forble nøytrale. Bortsett fra at vi ikke er Sveits, siden det er mye fiendskap mot oss i Midtøsten, la Steinitz til.

Statsministerkontoret har nektet å kommentere utsagnene til den hemmelige kilden, men Steinitz er Benjamin Netanyahus næreste venn og medarbeider.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart