Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)
Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)

Hosni Mubarak fra fengsel til husarrest

Det finnes ikke lenger noe juridisk grunnlag for å holde Hosni Mubarak fengslet, mener Høyesterett i Egypt.

Torsdag kunne den tidligere egyptiske diktatoren Hosni Mubarak forlate fengselet, etter at Høyesterett bestemte at det ikke finnes noe juridisk grunnlag for å holde ham fengslet lenger. Samtidig sitter den nylig kuppede presidenten Mohammed Morsi i husarrest.

Statsministerens kontor sier at også Mubarak vil plasseres i husarrest. Trolig er det et forsøk på å dempe gemyttene som kan oppstå, dersom en av de mest omstridte mennene i Egypt får gå fri, skriver Jerusalem Post. Han vil også bli strengt bevoktet, for å sikre at ingen prøver å ta livet av ham.

Minst 900 mennesker er drept i den siste ukens sammenstøt mellom egyptiske styrker og tilhengere av Det muslimske brorskap og Mursi i gatene. Blant annet har politiet arrestert en rekke toppledere i Brorskapet og skal tilsynelatende ha klart å svekke islamistbevegelsen betraktelig.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart