Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hosni Mubarak fra fengsel til husarrest

Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)
Under den egyptiske revolusjonen tok mange med seg vandaliserte presidentbilder av Hosni Mubarak til Tahrir-plassen i Kairo. (Illustrasjon: Mosa'ab Elshamy, flickr.com)
Det finnes ikke lenger noe juridisk grunnlag for å holde Hosni Mubarak fengslet, mener Høyesterett i Egypt.

Torsdag kunne den tidligere egyptiske diktatoren Hosni Mubarak forlate fengselet, etter at Høyesterett bestemte at det ikke finnes noe juridisk grunnlag for å holde ham fengslet lenger. Samtidig sitter den nylig kuppede presidenten Mohammed Morsi i husarrest.

Statsministerens kontor sier at også Mubarak vil plasseres i husarrest. Trolig er det et forsøk på å dempe gemyttene som kan oppstå, dersom en av de mest omstridte mennene i Egypt får gå fri, skriver Jerusalem Post. Han vil også bli strengt bevoktet, for å sikre at ingen prøver å ta livet av ham.

Minst 900 mennesker er drept i den siste ukens sammenstøt mellom egyptiske styrker og tilhengere av Det muslimske brorskap og Mursi i gatene. Blant annet har politiet arrestert en rekke toppledere i Brorskapet og skal tilsynelatende ha klart å svekke islamistbevegelsen betraktelig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart