Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Senatets utenrikskomité stemte ja til Syria

Tirsdagens Syria-høring i Senatets utenrikskomité. F.v.: Forsvarssjef Martin Dempsey, utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)
Tirsdagens Syria-høring i Senatets utenrikskomité. F.v.: Forsvarssjef Martin Dempsey, utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)
Senatets utenrikskomité godkjente onsdag resolusjonsforslaget som støtter en militær innblanding i Syria, men med en øvre grense på 60 dager.

I tillegg til de 60 dagene som ligger i resolusjonsforslaget, kan president Barack Obama be om 30 dager ekstra. Han får heller ingen tillatelse til å bruke bakkestyrker, av frykt for tap av amerikanske liv. 10 stemte for resolusjonen, mens 7 stemte imot. Neste uke skal Senatet som helhet stemme over resolusjonen.

Ifølge Reuters setter resolusjonen også noen flere bremser på Obama, enn det han selv ønsket. Mange kongressmedlemmer frykter at Syria kan bli et nytt Irak for USA, en militær innblanding som tar mye lenger tid enn ventet og skape større spenninger i hele Midtøsten. Ikke minst er den militære innblandingen upopulær blant amerikanere flest.

Resolusjonsforslaget må også gjennom voteringer i Representantenes hus, før presidenten kan konkludere med om han har landets lovgivende forsamlinger i ryggen. I Senatet har demokratene flertall, mens Representantenes hus har et klart republikansk flertall.

To av representantene i Senatets utenrikskomité som stemte imot, melder Ed O’Keefe i Washington Post, var republikanernes kanskje to største presidenthåp Rand Paul og Marco Rubio.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart