Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Trefninger i Sinai

Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
Egypts flagg. (Foto: Wikimedia Commons)
En småskala borgerkrig ser ut til å være i gang nord i Sinai. Hæren skal ha mobilisert den største avdelingen mot indre fiender i moderne egyptisk historie.

Lørdag 7. september meldte det palestinske nyhetsbyrået Ma’an at den egyptiske hæren har samlet den største avdelingen i moderne egyptisk historie beregnet på innenlandske fiender. Minst 31 personer skal være drept eller såret denne dagen under store operasjoner i Nord-Sinai fra den egyptiske hæren.

Noen dager tidligere, om tirsdagen, skal den egyptiske hæren ha drept 15 væpnede «terrorister» under angrep fra hærens helikoptre.

Om lørdagen oppdaget egyptiske soldater at eksplosiver var plantet på jernbanelinja mellom Suez og Ismailia, som begge ligger ved Suez-kanalen. Blant annet lå bombekaster-granater der.

På torsdag var det et attentat-forsøk mot Egypts innenriksminister. Det ble brukt ei bilbombe.

Lørdag 31. august åpnet væpnede menn ild mot et skip i den nordlige delen av Suez-kanalen. Egyptiske myndigheter sier at det er «terrorister» som gjorde det. Hensikten er åpenbart å forsøke å forhindre at skip går gjennom Suezkanalen, som er 192 km lang og sparer skip for å seile rundt Afrika. Den egyptiske regjeringen får store beløp i avgifter fra båter som passerer kanalen.

Dette var noen spredte glimt, sett over bare noen få dager, av volden som med kort mellomrom pågår mellom det egyptiske militærstyret og tilhengere av den avsatte presidenten, Mohammed Morsi, fra Det muslimske brorskapet. Det er vel nærmest en småskala borgerkrig, som vesentlig skjer i Sinai.

 

Kilde: En artikkel fra Reuters og staben i Jerusalem Post lørdag 7. september 2013.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart