Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En israelsk spesialsoldat prøvde å stanse 11. september terroristene

Skjermdump fra dagbladet.no 12. september 2013.
Skjermdump fra dagbladet.no 12. september 2013.
Internett-utvikleren Daniel Lewin, som hadde tjenestegjort i den israelske spesialstyrken Sayeret Matkal, tok opp kampen mot de arabiske terroristene ombord i American Airlines Flight 11.

Torsdag kveld publiserte Dagbladet en artikkel hvor historien til Daniel Lewin blir fortalt. 11. september 2001 var den amerikansk-israelske dataingeniøren passasjer på American Airlines Flight 11, det første av de to flyene som krasjet inn i Twin Towers i New York. Et hemmelig dokument som nå er lekket fra Federal Aviation Administration (FAA) viser hvordan Lewin skal ha forsøkt å hindre kapringsforsøket. Til slutt skal han ha blitt stukket ned med kniv av terroristen Satam al Suqami.

Dagbladet skriver blant annet:

«Daniel Lewin hadde tjenestegjort fire år i det israelske militæret i spesialstyrken Sayeret Matkal, hvis spesialitet er kidnappingssituasjoner og antiterrorvirksomhet. Med sin militærbakgrunn og arabiske språkkunnskap, er det svært sannsynlig at Daniel Lewin raskt forsto hva som var i ferd med å skje om bord på flyet.»

Daniel Lewin hadde studert på Massachusetts Institute of Technology (MIT) og startet selskapet Akamai Technologies. Selskapet jobbet med å gjøre internett raskere og mer stabilt for vanlige brukere. (CNN var et av selskapets tidlige kunder og har fremdeles et kundeforhold til selskapet.) Lewins professor Tom Leighton beskriver Lewin som ekstremt smart. Vennene tror han kunne gjort politisk karriere eller utmerket seg i dataverdenen dersom han hadde fått leve. Daniel Lewins liv tok alt for brått slutt 11. september 2001, drept av terrorister som var ute etter å ramme USA, Israel og den vestlige verden.

Dagbladets hovedkilde ser ut til å være denne CNN-artikkelen, som omtaler den nye biografien om Daniel Lewins liv. No Better Time: The Brief, Remarkable Life of Danny Lewin, the Genious Who Transformed the Internet er skrevet av Molly Knight Raskin.

Lewins familie flyttet til Israel i 1984, da han var 15 år gammel. Flyttingen ble til stor inspirasjon for tenåringen, forteller Raskin. «Å flytte til Israel var som å tenne en ild under hans stå-på-vilje,» sier Raskin til CNN. «Han ønsket å presse ut hver minste dråpe av hvert minutt ut av hver time av hver dag,» legger hun til. Israels intensitet og israelernes måte å være på påvirket Lewin betydelig.

Dagbladet nevner ikke dette. De nevner ikke heller at historien slår i stykker de ville konspirasjonsanklagene om at 11. september angrepene var noe Israel stod bak. Tvert imot! En israelsk spesialsoldat på forretningsreise prøvde å forhindre at det skulle skje med all sin makt. Daniel Lewin kjempet mot terroristene med sitt eget liv som innsats. Da American Airlines Flight 11 krajset inn i tårnet hadde han allerede vært død i omlag en halv time.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart