Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Chorev: – Iran lurer oss

Israels atomenergibyråsjef Shaul Chorev holder foredrag på IAEAs møte i Wien onsdag (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)
Israels atomenergibyråsjef Shaul Chorev holder foredrag på IAEAs møte i Wien onsdag (Foto: Skjermdump fra Kanal 2)
Lederen for Israels atomenergibyrå, Shaul Chorev, tror ikke Iran er seriøse når de hevder seg villige til å stenge Fordo-reaktoren.

Shaul Chorev holdt et foredrag under en årlig konferanse ved Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) hovedkvarter i Wien onsdag. Her anklaget han Iran for å drive med «løgn og bedrag». Chorev tror den nye presidenten Hassan Rouhani aldri kommer til å stenge den underjordiske Fordo-reaktoren.

– Bildet iranerne tegner av seg selv angående åpenhet og gjennomsiktighet i deres atomprogram […] står i sterk kontrast til Irans faktiske handlinger og fakta på bakken, sa Chorev, ifølge Times of Israel.

– [Teheran] tegner et falskt bilde av at deres engasjement i atomenergibyrået […] med ønske om å kjøpe seg mer tid. Iran beveger seg sakte framover på alle områder av sitt militære atomprogram, sa Chorev.

IAEAs arabiske medlemsland fikk kritikk av Chorev for det han beskrev som «gjentakende svertekampanjer» mot Israel.

– Vi vil aldri skaffe oss atomvåpen
Samme kveld som den israelske atombyråsjefen holdt sitt foredrag, ble Rouhani intervjuet på NBC News. Han gjentok at Iran ikke kommer til å skaffe seg atomvåpen under hans ledelse.

– Vi har aldri forsøkt å skaffe oss en atombombe og vil heller aldri gjøre det. Vi ønsker kun å benytte atomteknologi til fredelige hensikter, påsto han.

Associated Press (AP) melder at Iran også har frigjort flere titalls politiske fanger. Blant dem er advokat og menneskerettighetsaktivist Nasrin Sotoudeh, som i en årrekke har forsvart opposisjonen i rettssystemet.

I en pressemelding skriver International Campaign for Human Rights at de ønsker fangefrigjøringen velkommen og ber Rouhani ta tak i Irans «akutte menneskerettighetssituasjon».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart