NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

USAs utenriksminister John Kerry i intervju med "60 Minutes". (Foto: Skjermdump fra CBS' "60 Minutes")
USAs utenriksminister John Kerry i intervju med "60 Minutes". (Foto: Skjermdump fra CBS' "60 Minutes")

Russland og USA enige om Syria-resolusjon

Et felles russisk-amerikansk resolusjonsforslag til Sikkerhetsrådet forplikter Syria-regimet til å oppgi sine kjemiske våpen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

USAs FN-ambassadør Samantha Power (Foto: Wikimedia Commons)
USAs FN-ambassadør Samantha Power (Foto: Wikimedia Commons)

Det var USAs FN-ambassadør Samantha Power som avslørte at avtalen er i boks, i et intervju med Reuters. Syria er nå «juridisk forpliktet» på å oppgi sine atomvåpen, men uten trusler om militær innblanding dersom de ikke holder sine løfter.

– For bare to uker siden virket det nåværende utfallet helt usannsynlig. For to uker siden hadde det syriske regimet ikke engang anerkjent at deres kjemiske våpenlagre eksisterer. Men i kveld har vi klart å komme fram til et felles resolusjonsforslag, som er et resultat av intenst diplomati og intense forhandlinger i løpet av de siste to ukene, forklarer hun.

Allerede fredag kveld kan resolusjonsforslaget bli lagt fram for FNs Sikkerhetsråd, så sant den blir godkjent av Organet for forbud mot kjemiske våpen i Haag.

– Jeg vet at noen utenriksministere forlenger sine besøk i New York, for å kunne delta på den avstemningen, sier Russlands FN-ambassadør Vitaly Churkin til nyhetsbyrået.

USA, Frankrike og Storbritannia har krevd at resolusjonen skulle inneholde krav om militær innblanding, dersom Syria ikke lever opp til sine forpliktelser. Men Russland og Kina ville ikke gå med på dette. Alt resolusjonsforslaget sier er at dersom Syria motarbeider avtalen, kan de bli rammet av straffetiltak fra en ny sikkerhetsrådsresolusjon, som Kremlin kan nedlegge veto mot.

Til CBS’ «60 Minutes» understreker USAs utenriksminister John Kerry at den militære trusselen fra amerikanerne står ved lag, men at den ikke er inkludert i denne resolusjonen.

Nervegassen ikke «våpenifisert»
Kilder både i Kremlin og i Washington avslører til Washington Post at det meste av de kjemiske gassene som Syria er i besittelse av, ikke ligger plassert i våpen. Det aller meste skal være oppbevart i flytende form og være enkelt å tilintetgjøre.

Supermaktenes etterretningstjenester tror at hele det kjemiske arsenalet til Syria kan bli ødelagt i løpet av ni måneder, så sant Syria samarbeider som de skal.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart