Syrisk regjeringskritisk karikatur med tittelen "[President Bashar] Assads nyttårsfest". (Illustrasjon: Freedom House, flickr.com)
Syrisk regjeringskritisk karikatur med tittelen "[President Bashar] Assads nyttårsfest". (Illustrasjon: Freedom House, flickr.com)

– Vurderer å droppe gjenvalg i 2014

I et intervju med tyrkisk fjernsyn antyder Syria-president Bashar Assad at han kanskje kan droppe å stille til gjenvalg i 2014.
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

– Dersom jeg har en følelse av at det syriske folket ønsker at jeg skal være president i den kommende perioden, vil jeg stille til gjenvalg. Hvis svaret er nei, vil jeg ikke gå til gjenvalg og ser ikke problemet med det, sier Bashar Assad i et intervju med tyrkiske Halk TV. Det hører med til historien at Bashar Assad og hans far Hafez Assad har «følt» at det syriske folk ønsker dem ved makten de siste 42 årene.

Bashar Assad hevder at «bildet vil bli klarere» i de neste fire eller fem månedene, fordi Syria gjennomgår «raske» endringer på bakken, siteres han på i Associated Press. Men den syriske opposisjonen krever at Assad allerede nå trer av og overgir sine fullmakter til en overgangsregjering, som kan sitte til nye valg kan bli avholdt.

Presidenten rettet også kritikk mot nabolandet Tyrkia, som har stått på opprørernes side i den syriske borgerkrigen. Han advarer statsminister Recep Tayyip Erdogan om hvilken «tøff pris» de må betale, dersom de ikke skifter side.

– Den regjeringen, representert av Erdogan, er ansvarlig for blodsutgytelsen til titusenvis av syrere og er ansvarlig for tilintetgjørelsen av Syrias infrastruktur, hevder Assad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart