Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vurderer å droppe gjenvalg i 2014

Syrisk regjeringskritisk karikatur med tittelen "[President Bashar] Assads nyttårsfest". (Illustrasjon: Freedom House, flickr.com)
Syrisk regjeringskritisk karikatur med tittelen "[President Bashar] Assads nyttårsfest". (Illustrasjon: Freedom House, flickr.com)
I et intervju med tyrkisk fjernsyn antyder Syria-president Bashar Assad at han kanskje kan droppe å stille til gjenvalg i 2014.
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

– Dersom jeg har en følelse av at det syriske folket ønsker at jeg skal være president i den kommende perioden, vil jeg stille til gjenvalg. Hvis svaret er nei, vil jeg ikke gå til gjenvalg og ser ikke problemet med det, sier Bashar Assad i et intervju med tyrkiske Halk TV. Det hører med til historien at Bashar Assad og hans far Hafez Assad har «følt» at det syriske folk ønsker dem ved makten de siste 42 årene.

Bashar Assad hevder at «bildet vil bli klarere» i de neste fire eller fem månedene, fordi Syria gjennomgår «raske» endringer på bakken, siteres han på i Associated Press. Men den syriske opposisjonen krever at Assad allerede nå trer av og overgir sine fullmakter til en overgangsregjering, som kan sitte til nye valg kan bli avholdt.

Presidenten rettet også kritikk mot nabolandet Tyrkia, som har stått på opprørernes side i den syriske borgerkrigen. Han advarer statsminister Recep Tayyip Erdogan om hvilken «tøff pris» de må betale, dersom de ikke skifter side.

– Den regjeringen, representert av Erdogan, er ansvarlig for blodsutgytelsen til titusenvis av syrere og er ansvarlig for tilintetgjørelsen av Syrias infrastruktur, hevder Assad.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart