Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran stanser anti-zionistisk konferanse

Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)
Irans president Hassan Rouhani (Foto: Asia Society, flickr.com)
Den årlige anti-zionistiske konferansen som arrangeres i Teheran er i år blitt avlyst av president Hassan Rouhani.

Den konservative fløyen i iransk politikk reagerer sterkt på at den årlige konferansen «Ny Horisont», som de har brukt på å sverte Israel, nå blir fjernet fra agendaen. De mener president Hassan Rouhani på nytt har gitt etter for verdenssamfunnets krav, melder The Telegraph.

En tidligere amerikansk senator og 63 andre «utenlandske bidragsytere» var i år ventet til konferansen. Rouhanis forgjenger Mahmoud Ahmadinejad brukte sin taletid på konferansen da han var president til å beskrive Holocaust som en myte og ta til orde for å fjerne Israel fra kartet. Ny Horisonts hovedorganisator, Nader Talebzadeh, mener avviklingen er «en stor feil fra regjeringen».

Få israelere tror på Rouhani
Den månedlige spørreundersøkelsen «Fredsindeksen» til Israel Democracy Institute og Universitetet i Tel Aviv, viser at 80 prosent blant israelske jøder mener Rouhanis sjarmoffensiv ikke er genuin. Kun 14 prosent mener han representerer en forskjell, mens blant israelske arabere er det tallet 47 prosent.

77 prosent av jødene mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør rett i å advare verden mot den faren Iran fortsatt utgjør, rapporterer Jerusalem Post. To-tredjedeler av dem tror USAs president Barack Obama ikke vil klare å forhindre at landet skaffer seg atomvåpen, mens 60 prosent av israelerne totalt synes amerikanerne viser svakhet mot Teheran.

Militærøvelse
Den samme avisen melder fredag at IAF gjennomførte militærøvelser for langdistanseoppdrag i går, inkludert drivstoff-fylling i luften, for å vise Iran militære muskler. Statsminister Netanyahu sa under sin tale til FNs generalforsamling at Israel vil kjempe alene mot Iran, dersom det viser seg å bli nødvendig.

– Når vi sier at «alle midler er tilgjengelige», så er det åpenbart at militære operasjoner også blir drøftet. Luftstyrkene, som er IDFs lange arm, er ansvarlig for å realisere dette hvis det blir nødvendig. Og med dette før øyet, øver skvadroner for å styrke alle sine ferdigheter, inkludert langdistanseflygninger, sier forsvarets pressekontor.

Irans mange atomanlegg ligger så langt unna Israel, at ved et eventuelt luftangrep blir de israelske jagerflyene nødt til å fylle på mer drivstoff underveis.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart