Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)

Assad: – Jeg burde fått Nobels fredspris

Konvensjonelle våpen mot israelske flyplasser er alt Syrias president Bashar Assad hevder han trenger "for å kunne tilintetgjøre" Israel. Assad mener han burde fått Nobels fredspris for å gi fra seg kjemiske våpen.
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

Borgerkrigen i Syria og regimets overgivelse av kjemiske våpen, har såret landets stolthet. I dette øyeblikk er det islamister som står på opposisjonens side, ikke Israel, som er Syrias største fiende, hevdet president Bashar Assad i et intervju med libanesiske Al-Akhbar mandag.

– Det er ingen tvil om at tapet av vårt kjemiske arsenal har skapt en nedgang i moralen og et politisk tap for Syria. Selv den konvensjonelle militærindustrien, som pleide å fokusere på Israel, er nå rettet mot innenrikspolitiske fiender. Det er også et tap, sier Assad, som likevel mener konvensjonelle våpen er avskrekkende nok for Israel.

– Det er nok å kunne kontrollere Israels flyplasser med luftskyts, for å kunne tilintetgjøre dem, legger han til.

Russland og USA har inngått en avtale som gjør at Syrias kjemiske våpen etter planen skal bli tilintetgjort av verdenssamfunnet. Avtalen kom på plass etter at amerikanerne truet Assad med militært angrep etter at regime-styrker drepte omlag 1.400 syrere i et kjemisk angrep 21. august. Den internasjonale organisasjonen mot kjemiske våpen (OPCW), som i helgen ble tildelt Nobels fredspris, skal overvåke tilintetgjøringsprosessen av kjemikaliene.

Assad spøkte under intervjuet med at han, og ikke OPCW, burde vunnet Nobels fredspris.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart