Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Assad: – Jeg burde fått Nobels fredspris

Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Bashar og Asma Assad. (Arkivfoto)
Konvensjonelle våpen mot israelske flyplasser er alt Syrias president Bashar Assad hevder han trenger "for å kunne tilintetgjøre" Israel. Assad mener han burde fått Nobels fredspris for å gi fra seg kjemiske våpen.
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)
Syria-president Bashar Assad (Foto: Wikimedia Commons)

Borgerkrigen i Syria og regimets overgivelse av kjemiske våpen, har såret landets stolthet. I dette øyeblikk er det islamister som står på opposisjonens side, ikke Israel, som er Syrias største fiende, hevdet president Bashar Assad i et intervju med libanesiske Al-Akhbar mandag.

– Det er ingen tvil om at tapet av vårt kjemiske arsenal har skapt en nedgang i moralen og et politisk tap for Syria. Selv den konvensjonelle militærindustrien, som pleide å fokusere på Israel, er nå rettet mot innenrikspolitiske fiender. Det er også et tap, sier Assad, som likevel mener konvensjonelle våpen er avskrekkende nok for Israel.

– Det er nok å kunne kontrollere Israels flyplasser med luftskyts, for å kunne tilintetgjøre dem, legger han til.

Russland og USA har inngått en avtale som gjør at Syrias kjemiske våpen etter planen skal bli tilintetgjort av verdenssamfunnet. Avtalen kom på plass etter at amerikanerne truet Assad med militært angrep etter at regime-styrker drepte omlag 1.400 syrere i et kjemisk angrep 21. august. Den internasjonale organisasjonen mot kjemiske våpen (OPCW), som i helgen ble tildelt Nobels fredspris, skal overvåke tilintetgjøringsprosessen av kjemikaliene.

Assad spøkte under intervjuet med at han, og ikke OPCW, burde vunnet Nobels fredspris.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart