Her blir atomforhandlingene mellom Iran og P5+1 (Vetomaktene i FN og Tyskland) innledet, den 15. oktober 2013. (Foto: Eric Bridiers, United States Mission Geneva, flickr.com)
Her blir atomforhandlingene mellom Iran og P5+1 (Vetomaktene i FN og Tyskland) innledet, den 15. oktober 2013. (Foto: Eric Bridiers, United States Mission Geneva, flickr.com)

Iran og USA møttes alene

På sidelinjen av atomforhandlingene i Geneve møtte representantene fra USA og Iran hverandre for diplomatiske samtaler.

Israel Radio melder at møtet varte rundt en time og var planlagt på forhånd av atomforhandlingene. Hensikten med møtet var å fortsette veien mot tettere kontakt mellom de to landene.

– Som vi hadde ventet holdt viseutenriksminister [Wendy] Sherman og medlemmene fra den amerikanske delegasjonen et binasjonalt møte med Irans viseutenriksminister [Abbas] Araghchi og medlemmer av den iranske delegasjonen i natt […] Diskusjonene var nyttige og vi ser fram til å fortsette drøftelsene under morgendagens møte mellom P5+1 (de fem vetomaktene i FN og Tyskland) og Iran, sier en amerikansk kilde.

En talsmann for den iranske delegasjonen hevder at alle forhandlingspartnerne ble svært imponert over en presentasjon de gav, med en plan for hvordan den diplomatiske krisen kan bli løst. Ingen «snakker om krig lenger, bortsett fra Israel», hevdet vedkommende.

Pressetalsmann for Det hvite hus, Jay Carney, forklarte under en pressekonferanse i Washington at Obama-administrasjonen nå håper på «framgang i Geneve», etter de innledende møtene. Men ingen bør «forvente et gjennombrudd over natten», sier han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart