Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Youssef tatt av luften etter kritikk av general

Satirikeren Bassem Youssef kalles ofte "Egypts Jon Stewart". (Foto: Hossam el-Hamalawy حسام الحملاوي, flickr.com)
Satirikeren Bassem Youssef kalles ofte "Egypts Jon Stewart". (Foto: Hossam el-Hamalawy حسام الحملاوي, flickr.com)
Da den egyptiske komikeren Bassem Youssef spøkte om general og visestatsminister Abdul-Fattah el-Sisi, ble satireprogrammet hans "Al Bernameg" tatt av luften. Hendelsen skaper usikkerhet rundt hvorvidt det midlertidige militærregimet føler seg forpliktet på å skape et demokratisk Egypt.

Bassem Youssef er en svært godt likt satiriker i Egypt og personlig venn av den amerikansk-jødiske kollegaen Jon Stewart fra «The Daily Show». De to har blant annet vært gjest på hverandres fjernsynsprogrammer.

Egypteren er opptatt av å sprenge nye grenser i utformingen av det som forhåpentligvis blir et demokratisk Egypt. Gjennom satiren og politisk kritikk ønsker han å utvide forståelsen av hva det er lov å mene og hevde om maktpersoner.

Men «livsoppdraget» til Youssef har skapt ham mange problemer. Da Mohamed Morsi fortsatt var president, ble han siktet for en rekke forhold – blant annet for å ha fornærmet islam og presidenten. Disse siktelsene ble henlagt da Morsi ble styrtet tidligere i år.

Denne gangen er det imidlertid en militærleder som skulle demonstrere sin hårsårhet, opplyser New York Times. Youssef hadde uken i forveien rettet sin satiriske skyts mot general Abdul-Fattah el-Sisi, som er fungerende visestatsminister i Kairo. «Al Bernameg» hans ble tatt av luften denne helgen for brudd på «den redaksjonelle linjen», noe han selv måtte forklare seerne fra sitt fjernsynsstudio.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart