Israel styrker rakettskjoldet

Fredag gjennomførte luftforsvaret en vellykket test av Arrow 3, et av minst fire rakettforsvarssystemer som Israel har i drift eller utvikling.

Arrow 3- systemet er konstruert for å styrke Israels beskyttelse mot langdistanseraketter som beveger seg utenfor jordens atmosfære. Avskjæringsrakettene skal kunne skifte retning i i luften, og dermed med stor treffsikkerhet kunne uskadeliggjøre angrepsraketter. Slik vil man blant annet kunne avverge et eventuelt fremtidig atomangrep fra Iran, melder Ynetnews.

– Dagens test var første gang systemets radar sporet et virtuelt mål og sendte kommandoer til avskjæringsjageren, fortalte Yair Ramati, fra forsvarsdepartementets administrasjon for utvikling av våpen og teknologisk infrastruktur, ifølge Jerusalem Post.

Testen ble gjennomført fredag morgen klokken åtte innenfor området til luftforsvarsbasen Palmachim, i samarbeid med det amerikanske rakettforsvaret. Dette var andre gang Arrow 3 ble testet med godt resultat.

Arrow 3- systemet kommer til å utgjøre en sentral del av Israels rakettskjold, som skal komme til å bestå av fire elementer: Iron Dome og Arrow 2 er allerede i funksjon, mens Magic Wand og Arrow 3 fortsatt er under utvikling.

– Den suksessfulle testen er en viktig milepæl for staten Israels kapasitet til å forsvare seg selv mot forventede trusler i regionen. Dette var enda en test i utviklingsprosessen, som vil komme til å pågå i noen år fremover, uttalte en talsperson fra forsvarsdepartementet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart