Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel styrker rakettskjoldet

Fredag gjennomførte luftforsvaret en vellykket test av Arrow 3, et av minst fire rakettforsvarssystemer som Israel har i drift eller utvikling.

Arrow 3- systemet er konstruert for å styrke Israels beskyttelse mot langdistanseraketter som beveger seg utenfor jordens atmosfære. Avskjæringsrakettene skal kunne skifte retning i i luften, og dermed med stor treffsikkerhet kunne uskadeliggjøre angrepsraketter. Slik vil man blant annet kunne avverge et eventuelt fremtidig atomangrep fra Iran, melder Ynetnews.

– Dagens test var første gang systemets radar sporet et virtuelt mål og sendte kommandoer til avskjæringsjageren, fortalte Yair Ramati, fra forsvarsdepartementets administrasjon for utvikling av våpen og teknologisk infrastruktur, ifølge Jerusalem Post.

Testen ble gjennomført fredag morgen klokken åtte innenfor området til luftforsvarsbasen Palmachim, i samarbeid med det amerikanske rakettforsvaret. Dette var andre gang Arrow 3 ble testet med godt resultat.

Arrow 3- systemet kommer til å utgjøre en sentral del av Israels rakettskjold, som skal komme til å bestå av fire elementer: Iron Dome og Arrow 2 er allerede i funksjon, mens Magic Wand og Arrow 3 fortsatt er under utvikling.

– Den suksessfulle testen er en viktig milepæl for staten Israels kapasitet til å forsvare seg selv mot forventede trusler i regionen. Dette var enda en test i utviklingsprosessen, som vil komme til å pågå i noen år fremover, uttalte en talsperson fra forsvarsdepartementet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart