Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Argumentene for Israel som MIFF ikke bruker

Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)
Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)
Hvorfor støtte Israel? Det er mange grunner til å støtte Israel, men det er noen argumenter MIFF ikke bruker. Som for eksempel argumentene til den islamske teologen Abdul Hadi Palazzi.
  • Denne artikkelen er tredje del av artikkelserien Hvorfor støtte Israel? som blir publisert på Miff.no fra og med 21. mars 2014.

Det er mange argumenter for å støtte Israel. Noen av disse kommer etterhvert i artikkelserien Hvorfor støtte Israel?

Men det er også noen argumenter som ligger utenfor MIFFs formål og grunnlag. MIFF er en religiøs nøytral organisasjon, og bruker derfor ikke religiøse argumenter.

Her skal vi bare nevne et kanskje uventet eksempel på religiøst begrunnet støtte til Israel. Noen leser i Koranen at det blir sagt til Israels barn: «Slå dere ned i landet!» (Nattreisen, kapittel 17:105). Koranen lærer at Israels land er hjemlandet til det jødiske folk, og at Allah ga dem landet som en arv, mener for eksempel den islamske teologen Abdul Hadi Palazzi fra Italia. Han mener også at Koranen forteller at jødene skal vende tilbake til dette landet mot endens tid. «Den som benekter [at Koranen lærer dette], benekter Koranen selv,» sier Palazzi.

Religiøse jøder og kristne finner tilsvarende ideer i sine hellige skrifter. Men det skal vi altså ikke fokusere på i denne artikkelserien.

Med Israel for fred er en religiøs nøytral organisasjon. Vi har rom for venner av Israel med alle ulike religioner og livssyn, og bruker ikke gamle eller nye religiøse skrifter og ideer når vi forsvarer Israel i Norge.

Denne artikkelen bygger på manuset til foredraget Hvorfor i all verden støtte Israel? av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GbFLUiGktEM[/youtube]

Relaterte saker:

MIFF og Bibelens profetier (fra 2004)
Noen kristne får problemer når MIFF forklarer argumenter for en israelsk tilbaketrekning fra landområder Israel skal ha etter Bibelens profetier. Artikkelen forklarer MIFFs rolle som formidler av israelernes syn og organisasjonens religiøst nøytrale utgangspunkt.

Kristenfundamentalister? (fra 2003)
I ulike fora blir MIFF stadig omtalt som “kristenfundamentalistisk”, “stiftet av personer fra det kristen-fundamentalistiske miljøet” o. l.
Jøder, kristne og sekulære deltar på like fot i MIFF på alle nivåer i organisasjonen. Og skulle det komme noen som er aktive i andre religioner, er også de hjertelig velkomne, så sant de er venner av Israel.

Hva står MIFF for? (fra 2002)
Det er mange Israel-organisasjoner i Norge. De fleste tar utgangspunkt i en eller annen tanke medlemmene har angående jødene og Israel, og arbeider for å spre det. Mange har kristne grunntanker.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart