Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Kraftige kamper i Sinai

Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
IS-tilknyttede jihadister gjennomførte onsdag angrep hvor mer enn hundre personer ble drept.

Onsdag gjennomførte IS-tilknyttede jihadister på Sinai i Egypt flere omfattende angrep mot militære stillinger. Ifølge kilder i det egyptiske helsevesenet og i sikkerhetsstyrkene ble minst 70 egyptere drept, de fleste soldater, og flere titalls jihadister. En offisiell talsmann for hæren, Mohamed Samir, sier 17 soldater ble drept og hundre jihadister. Det er på det nåværende tidspunkt ikke mulig å forklare forskjellen i tallene, skriver Times of Israel.

Israelske forsvarsstyrker har trappet opp beredskapen mot grensen til Egypt. Nå hevder egyptiske sikkerhetskilder at situasjonen er «hundre prosent under kontroll». Jihadistene skal ha trukket seg tilbake etter åtte timer med kamper i byen Sheikh Zuweid.

– Det er en «reell bekymring» for at IS-jihadister kan vinne kontrollen på Gaza-stripen, sier Giora Eiland, tidligere generalmajor og nasjonal sikkerhetssjef. Han tror jihadistene er en mindre trussel mot Egypt, siden den egyptiske hæren er sterk og det er stor støtte i den egyptiske befolkningen for tøff kamp mot jihadistene. Egypt frykter at en IS-frammarsj mot Gaza kan skape hull i grensebarrierene og åpne for en masseflukt av sivile fra Gaza inn i Sinai, skriver Ha’aretz.

Kampene mellom egyptiske myndigheter og islamister pågår også andre steder enn i Sinai. I Kairo ble Nasser al-Houfi og åtte andre medlemmer av Det muslimske brorskapet drept av spesialstyrker i et raid onsdag. Mandag ble statsadvokaten Hisham Barakat drept.

– Vi er partnere med Egypt og mange andre stater i Midtøsten og i verden i kampen mot radikal islamistisk terror, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart