Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Jolanda Flubacher, WEF)

– Avtalen setter verdensfreden i fare

- Avtalen gir Iran trillioner av kroner til å finansiere sin maskin for terror og erobring, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

I dag er den foreløpig siste fristen for atomforhandlingene mellom Iran og de fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd pluss Tyskland.

Senest lørdag understreket Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei at kampen mot «arrogante makter» [særlig USA] skal fortsette.

– Å bekjempe global arroganse er kjernen i vår revolusjon og vi kan ikke sette det på pause, sa Khamenei til universitetsstudenter i Teheran.

Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterte atomforhandlingene i regjeringsmøtet i Jerusalem søndag.

– Herskeren i Iran ble sitert på at USA må bekjempes, selv om det blir en avtale. Presidenten i Iran, Rouhani, ledet en hatmarsj gjennom gatene i Teheran hvor amerikanske og israelske flagg ble brent og mange ropte «Død over Amerika» og «Død over Israel», sa Netanyahu.

– Avtaleforslaget som ligger på bordet, baner veien til at Iran får atombomber og det gir landet trillioner av dollar til å finansiere sin maskin for terror og erobring. Denne avtalen setter freden i fare for hele verden, fortsatte Netanyahu, ifølge Israel Hayom.

– Iran skjuler ikke sin intensjon om å fortsette sin morderiske aggresjon mot dem som de forhandler med. Kanskje noen av stormaktene er villig til å gi etter for en virkelighet diktert av Iran, som gjentatte ganger oppfordrer til ødeleggelse av Israel. Men vi vil ikke akseptere det, slo Israels statsminister fast.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart