Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Løgnerne vant

Yair Lapid. (Foto: Mark Nakasone, flickr)
Yair Lapid. (Foto: Mark Nakasone, flickr)
- Det mest skremmende med iranerne er ikke alle løgnene vi har avslørt, det er deres løgner som vi ikke kjenner, skriver Yair Lapid.

Knesset-medlem Yair Lapid, leder av sentrumspartiet Yesh Atid, kom 13. juli i en artikkel på Times of Israel med sterk kritikk av atomavtalen med Iran.

– Iranerne lyver. Det er ikke en gang en fornærmelse å si det om dem. Det faktum at iranerne konstant lyver er velkjent i det globale etterretningsmiljøet. De gir til og med sine løgner en teologisk forklaring: Når du mener du er involvert i jihad – en hellig krig – er ikke en løgn en synd, men et verktøy, innleder Lapid.

Han nevner flere eksempler på løgn: Utenriksminister Mohammad Zarif hevdet i intervju med Charlie Rose at «Iran aldri oppfordret til Israels ødeleggelse». Iran løy om anrikningsanlegget i Natanz og om plutoniumreaktoren i Arak. De løy til russerne da de hevdet for ti år siden at de hadde stanset anrikning av uran. De løy konstant til IAEA-inspektører om alt mulig.

– De løy da de hevdet til verden at de ikke prøvde å utvikle atomvåpen, skriver Lapid.

Men de kjente løgnene er ikke de mest bekymringsfulle.

– De mer bekymringsfulle løgnene er de som vi ikke kan publisere, og de som er enda mer bekymringsfulle er de vi ikke kjenner til. Det er ikke noen tvil om at de løy tidligere, at de lyver nå og at de vil fortsette å lyve i framtiden, sier Lapid.

Hvordan kan han vite at løgnene vil fortsette? – Fordi iranerne gjennom forhandlingene har avvist virkelige inspeksjoner av sitt atomprogram. Dersom de hadde hatt planer om å oppfylle sine forpliktelser, ville ikke inspeksjoner være noe problem.

Iranerne har erfaring med å holde deler av sitt atomprogram under radaren. De bygde reaktorer i Arak og Natanz før verden oppdaget det. De installerte avanserte sentrifuger uten at verden fikk mistanke og laget høyanriket uran i Fordow. De har også bygget raketter som kan bære atomstridshoder i Parchin, forteller Lapid.

Iranerne har avvist inspeksjoner som kommer overraskende. Ifølge avtaleutkastet som Lapid kommenterer, skal iranerne få 24 dagers varslingstid før inspeksjoner og de internasjonale observatørene skal ikke få fri adgang til anleggene.

Iranerne sier til verden: Vi kommer helt sikkert til å jukse, så ikke gjør det mer vanskelig enn det trenger å være.

– Avtalen er ikke verdt papiret den er skrevet på dersom vi ikke tvinger iranerne til å slutte å lyve, konkluderer Lapid.

Det hvite hus hevder at avtalen sikrer inspeksjon av «hvert steg» i Irans atomprogram.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart