Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)
Statsminister Benjamin Netanyahu kommenterer atomavtalen med Iran 14. juli 2015. (Skjermdump fra live stream)

– Verden er blitt et farligere sted

- Israel er ikke bundet av avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse, erklærte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag ettermiddag.

Like etter klokken 16.00 norsk tid tirsdag ettermiddag holdt statsminister Benjamin Netanyahu en kort direktesendt tale om atomavtalen med Iran.

– Verden er et mer farlig sted i dag enn den var i går, innledet Netanyahu. Han påpekte at det internasjonale samfunnet har gjort en avtale med verdens fremste sponsor av terror.

– De har gamblet med at regimet vil endre seg de neste ti år, men de gir dem ingen insentiver til å gjøre det, sa Netanyahu.

Tvert imot blir Iran belønnet. Fjerning av internasjonale sanksjoner vil gi en betydelig stimulans av Irans økonomi.

– Den dårlige avtalen krever ikke at Iran stanser sin aggressive oppførsel, påpekte Netanyahu. Han minnet om at senest fredag i forrige uke deltok Irans president Rouhani i en demonstrasjon i Teheran hvor det ble ropt «Død over Amerika» og «Død over Israel».

Irans støtte til terror vil øke etter avtalen, sa Netanyahu. Han minnet om en lignende avtale med Nord-Korea som viste seg å ikke hindre regimet fra å utvikle atomvåpen.

– Bunnlinjen for atomavtalen er som Rouhani beskrev den: Det internasjonale samfunnet fjerner sanksjoner, og Iran beholder sitt atomprogram, sa Netanyahu.

– For en enestående historisk feil, erklærte statsministeren.

Han avsluttet med å understreke at «Israel ikke er bundet av denne avtalen med Iran, for Iran fortsetter å arbeide for vår ødeleggelse».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart