Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Klarer fotballaget Maccabi Tel Aviv å kvalifisere seg til gruppespillet i UEFAs Champions League?

Lagbilde Maccabi Tel Aviv (Foto: Klubbens hjemmeside)
Lagbilde Maccabi Tel Aviv (Foto: Klubbens hjemmeside)
I kveld tirsdag 25. august får vi svaret.

Fjorårets vinner i den israelske serien i fotball, Maccabi Tel Aviv, er svært nær å nå gruppespillet i den europeiske Mesterligaen, også kjent som Champions League.

Tirsdag kveld kl. 20:45 starter returkampen mot det sveitsiske mesterlaget FC Basel på Maccabis hjemmebane, Bloomfield stadion i Tel Aviv.

Forrige uke ble resultatet uavgjort 2-2 da den første kampen ble spilt i Sveits. Eran Zahavi scoret begge målene for Maccabi. Det siste målet kom få sekunder før slutt, seks minutter på overtid.

På hjemmebane er det større sjanse for at Maccabi klarer å vinne og dermed avansere til gruppespillet for første gang på 11 år. Dersom resultatet blir uavgjort 0-0 eller 1-1 går Maccabi også videre.

De to lagene møttes fire ganger i løpet av 2013/2014-sesongen med to seire til Basel og to uavgjorte kamper som resultat. Dermed ble Maccabi slått ut av både Mesterligaen og Europaligaen av Basel i samme sesong.

– Vi er nær å realisere en stor drøm, men jeg føler bare lyst, ikke press. Vi kommer til å spille smart og fokusert på et fullsatt stadion som vil gi oss drahjelp. Vi må ta vare på muligheten for seier når vi får sjansen. Jeg kommer til å sove godt fordi jeg er full av selvtillit og vet at mine spillere er bevisste på hvor viktig denne dagen er for dem. Jeg må ha et klart hode, som mine spillere. Jeg er ikke bekymret. Presset ligger på Basel nå, sa Maccabis nye trener, Slavisa Jokanovic, ifølge UEFAs nettside.

Ingen norske klubber har mulighet for å nå årets utgave av Mesterligaen, men Rosenborg, Odd og Molde kan fortsatt nå gruppespillet i Europaligaen. Det avgjøres på torsdag denne uka.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart