Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– USA er fortsatt ”den store Satan”

Skjermdump fra Memritv.org.
Skjermdump fra Memritv.org.
Atomavtalen med verdensmaktene har ikke fått det iranske regimet til å forandre syn på USA. Det er forsvarsminister Hossein Deghan klar på.

I et tv-intervju på den libanesiske kanalen al-Mayadeen TV 1. september sa Irans utenriksminister Hossein Deghan at ”det er bare naturlig” for det iranske regimet å fortsette å se på USA som ”den store Satan”. Utdrag fra intervjuet er tekstet til engelsk og gjort tilgjengelig av MEMRI, og kan sees her.

 

– Navnet er bare naturlig

– Ayatollah Ali Khomeini kalte USA for ”den store Satan”, og det er ikke noe merkelig med det. Navnet ble gitt på bakgrunn av prinsippene i den hellige Koranen, som klart beskriver sataniske karakteristikker, aktiviteter og mål, sier ministeren i intervjuet, før han lister opp det han mener er USAs synderegister i det internasjonale samfunnet.

– Når de amerikanske myndighetene insisterer på å føre en arrogant politikk overfor andre, er det bare naturlig at det iranske regimet fortsetter å se på USA som ”den store Satan”, konkluderer han.

 

Truer USA med isolasjon

Uttalelsene kommer mindre enn tre måneder etter at Iran underskrev en atomavtale med USA og fem andre verdensmakter, der Iran får hevet en rekke internasjonale sanksjoner de har hatt mot seg, i bytte mot reduksjoner i atomprogrammet sitt. Etter at landets myndigheter inngikk avtalen, sier forsvarsminister Deghan at han slett ikke stoler på USA.

– Under forhandlingene forandret de stadig standpunktene sine. De var ikke fast bestemte, og derfor stoler vi ikke på standpunktene deres. De har ingen troverdighet og holder ikke løftene sine, sier ministeren om avtalepartneren sin.

Han legger til noe som høres ut som en slags trussel om at USA nå kan stå overfor en lignende internasjonal isolasjon som Iran har vært utsatt for.

– Jeg tror at i dag er det USA som står overfor isolasjon. Det er på grunn av deres ustabile standpunkter og deres angrep på svake land, sier Deghan.

Her kan du lese mer av MIFFs dekning av situasjonen i Iran.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart