Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra Memritv.org.
Skjermdump fra Memritv.org.

– USA er fortsatt ”den store Satan”

Atomavtalen med verdensmaktene har ikke fått det iranske regimet til å forandre syn på USA. Det er forsvarsminister Hossein Deghan klar på.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I et tv-intervju på den libanesiske kanalen al-Mayadeen TV 1. september sa Irans utenriksminister Hossein Deghan at ”det er bare naturlig” for det iranske regimet å fortsette å se på USA som ”den store Satan”. Utdrag fra intervjuet er tekstet til engelsk og gjort tilgjengelig av MEMRI, og kan sees her.

 

– Navnet er bare naturlig

– Ayatollah Ali Khomeini kalte USA for ”den store Satan”, og det er ikke noe merkelig med det. Navnet ble gitt på bakgrunn av prinsippene i den hellige Koranen, som klart beskriver sataniske karakteristikker, aktiviteter og mål, sier ministeren i intervjuet, før han lister opp det han mener er USAs synderegister i det internasjonale samfunnet.

– Når de amerikanske myndighetene insisterer på å føre en arrogant politikk overfor andre, er det bare naturlig at det iranske regimet fortsetter å se på USA som ”den store Satan”, konkluderer han.

 

Truer USA med isolasjon

Uttalelsene kommer mindre enn tre måneder etter at Iran underskrev en atomavtale med USA og fem andre verdensmakter, der Iran får hevet en rekke internasjonale sanksjoner de har hatt mot seg, i bytte mot reduksjoner i atomprogrammet sitt. Etter at landets myndigheter inngikk avtalen, sier forsvarsminister Deghan at han slett ikke stoler på USA.

– Under forhandlingene forandret de stadig standpunktene sine. De var ikke fast bestemte, og derfor stoler vi ikke på standpunktene deres. De har ingen troverdighet og holder ikke løftene sine, sier ministeren om avtalepartneren sin.

Han legger til noe som høres ut som en slags trussel om at USA nå kan stå overfor en lignende internasjonal isolasjon som Iran har vært utsatt for.

– Jeg tror at i dag er det USA som står overfor isolasjon. Det er på grunn av deres ustabile standpunkter og deres angrep på svake land, sier Deghan.

Her kan du lese mer av MIFFs dekning av situasjonen i Iran.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart