Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Clinton vil styrke bånd til Israel

Hillary Clinton sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas i Jerusalem i 2010. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
Hillary Clinton sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas i Jerusalem i 2010. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
- Alliansen mellom USA og Israel er en forpliktelse som må forene amerikanere, ikke dele oss, skriver Hillary Clinton.

I de to store amerikanske partiene pågår det nå valgkamp for å avklare hvem som blir kandidatene ved presidentvalget i november 2016. Blant Republikanerne konkurrerer alle toppkandidatene om hvem som er mest Israel-vennlige. Hos Demokratene forsikrer favoritten Hillary Clinton at hun vil styrke båndene til Israel og til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å styrke vårt strategiske partnerskap og styrke USAs sikkerhetsforpliktelser til Israel. Jeg vil sikre at Israel alltid har et kvalitativt militært overtak til å kunne forsvare seg selv, skriver Clinton i en artikkel i Forward.com onsdag 4. november.

Dersom hun blir tatt i ed som president i januar 2017, vil hun straks sende en delegasjon fra den amerikanske forsvarsledelsen for å møte israelske generaler. Hun lover også å invitere Israels statsminister til Det hvite hus i løpet av sin første måned i Det hvite hus.

– Helt siden president Truman ventet bare 11 minutter på å anerkjenne den nye staten Israel i 1948, har amerikanerne ment at Israel er noe mer enn en stat – det er en drøm som ble dyrket i generasjoner, en drøm som ble gjort til virkelighet av menn og kvinner som nektet å bøye seg for de høyeste odds, skriver senator Clinton.

Den tidligere amerikanske utenriksministeren forteller om sin første tur til Israel i desember 1981.

– På den første turen ble Bill og jeg forelsket i Jerusalem da vi gikk gjennom de gamle gatene i gamlebyen. Midt i all historien og alle tradisjonene, var det en by som pulserte av liv og energi. Det er frastøtende å tenke på at disse samme gatene nå er fylt med terror og frykt. Vi hører nå om daglige knivangrep og skyting av uskyldige sivile – tenåringer, foreldre og pensjonister. Israelere må seg over skulderen når de gjør hverdagslige gjøremål, som når de handler grønnsaker eller venter på bussen. Noen amerikanske innbyggere er også blant ofrene – inkludert Richard Lakin, en lærer og advokat som brukte år av sitt liv på å arbeide for toleranse og forståelse, skriver Clinton.

– Mange av oss har sett videoen av imamen som oppfordrer til å knivstikke jøder mens hans vifter med en kniv i luften. Dette oppvigleriet til vold må stanse. Punktum, legger hun til.

Clinton skriver at hun har kjempet for Israel hele sitt politiske liv, og lover å fortsette denne kampen som president.

– Jeg er dypt forpliktet til Israels framtid som en sikker og demokratisk jødisk stat, og like sikker på at den eneste veien til å få et slikt resultat er gjennom forhandlinger, skriver Clinton.

– Som president vil jeg aldri stanse å arbeide for målet om to stater for to folk som lever i fred, sikkerhet og verdighet, skriver Clinton.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart